GH Zwolle ontwikkelt sollicitatie testmethode

Zwolle – Wanneer is iemand geschikt voor de functie van schoolleider? Wat moet je in je mars hebben als teamleider, vakdocent of groepsleerkracht? Past deze sollicitant als persoon in ons team? Als je als school van tevoren het antwoord weet op deze vragen kun je teleurstellingen en een lange zoektocht voorkomen. Het kan nuttig zijn om je sollicitant van tevoren een assessment te laten uitvoeren.

Adviesbureau Beljon+Westerterp en de Gereformeerde Hogeschool zijn gespecialiseerd in advies op het gebied van personele en organisatorische vraagstukken binnen het onderwijs. Beide organisaties werken samen in twee testmethodes om de juiste kandidaat in contact te brengen met de juiste school en andersom: het Assessment Center en het Development Center.

Assessment Center

Het Assessment Center is een instrument dat op objectieve wijze inzicht geeft in persoonlijkheid, werk- en denkniveau en competentieniveau. Het is een testmethodiek die in werving- en selectieprocedures de geschiktheid van een sollicitant voor een specifieke functie toetst.

Development center

Het Development Center is een beproefde en effectieve methodiek die bij een ontwikkelvraagstuk inzicht geeft in de vaardigheden en kwaliteiten van een kandidaat. Door huidig gedrag zo objectief mogelijk te observeren kunnen voorspellingen worden gedaan over toekomstig functioneren in een nieuwe functie. Tevens wordt het development center gebruikt om concrete opleidings- en trainingsadviezen te kunnen bepalen. Het development center onderzoekt onder meer de capaciteiten en de persoonlijkheid van de kandidaat.

Binnen één week

Lang wachten op de onderzoeksgegevens is er voor opdrachtgevers niet bij. Als het onderzoek heeft plaatsgevonden worden de bevindingen direct verwerkt. Binnen één week heeft de school het rapport  en daarmee de sleutel tot de juiste kandidaat in huis.

Meer informatie

Scholen die op zoek zijn naar de juiste directeur en niet voor verrassingen willen komen te staan, kunnen via www.beljon.westerterp.nl of www.gh.nl contact opnemen met Roland Zuidema of Tamme Spoelstra.

Artikel delen:

Reageer