Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meest droog maar kans op een buitje

Zwolle – Woensdag is het goede weernieuws dat er gaten vallen tussen de wolken boven Zwolle. Daar schijnt de zon van tijd tot tijd succesvol doorheen. Dat is winst in deze wolkenrijke herfstweek. Daar staat tegenover dat er verspreid ook buitjes over onze regio trekken. In de ochtend is er kans op, evenals in de middag.

De verwachte neerslaghoeveelheid is trouwens niet groot: slechts enkele millimeters in totaal deze woensdag. De zuidwestenwind neigt in de middag iets meer naar west en tikt dan misschien even windkracht 4 aan. Een tamelijk stevige bries voor mensen, maar kinderspel voor de meeuwen boven Holtenbroek. Die zijn evenmin onder de indruk van de frisse temperatuur, want ze steken al in hun geheel witte winterkleed.

Het kwik begint ‘s morgens rond 11 graden en schopt het in de middag niet verder dan zo’n 14 graden. Begin oktober hebben we ‘recht’ op een hogere temperatuur volgens de statistieken. Donderdag stroomt tijdelijk iets minder koele lucht deze kant op. Een maximumtemperatuur van ongeveer 17 graden wordt wellicht gehaald aan het eind van de middag.

Een domper op de temperatuurvreugde is dat de binnenkomst van de zachtere lucht donderdag gepaard gaat met regen, mogelijk veel regen. Een deel valt al in de nanacht, maar overdag komt daar nog meer bij. Dat wordt een bewolkte regendag, met ook nog eens veel wind.

Vrijdag verlaat de zachtere lucht ons waarschijnlijk. In het weekend wordt het met een maximumtemperatuur van ongeveer 13 graden zelfs gevoelig kouder. Vooral op zaterdag is er kans op buien, maar er is ook zon.

Artikel delen: