Scholen oefenen voor First Lego League

Zwolle – In aanloop naar de regiofinale van de First Lego League op 27 november a.s., een evenement waarin in wedstrijdverband wordt gespeeld met intelligente robotvoertuigjes, beginnen een aantal Zwolse scholen deze week met hun wedstrijdtraining. Het Deltion College stelt hiervoor een speciaal technieklokaal in haar nieuwe campus ter beschikking.

Vijf wedstrijdteams zullen tijdens de regiofinale strijden om het kampioenschap. Missies uitvoeren op speciale wedstrijdtafels en presentaties geven met de robotvoertuigen aan een deskundige vakjury staan op het program. De wedstrijdteams zijn samengesteld uit leerlingen van tien Zwolse basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs. De First Lego League is een wereldwijd initiatief, met als overkoepelend doel kinderen enthousiast te maken voor de technische sector.

In vele landen worden wedstrijden gespeeld met robots, gebouwd van de bekende legosteentjes met daarin programmeerbare chips. De finale voor regio Noord is opgezet door het Deltion College in samenwerking met Hogeschool Windesheim en vindt op 27 november a.s. plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Het winnende team van de regiofinale zal worden afgevaardigd naar de Beneluxfinale.

De First Lego League maakt onderdeel uit van het project ‘Promotie Techniek’. Het Deltion College organiseert in dit kader regelmatig technische activiteiten voor kinderen.

Artikel delen:

Reageer