Hogeschool Viaa drie keer topopleiding in Keuzegids hbo 2021

Hogeschool Viaa drie keer topopleiding in Keuzegids hbo 2021

Zwolle – Drie keer goud voor Hogeschool Viaa in Zwolle. De opleidingen Verpleegkunde, Pabo en Social Work van Hogeschool Viaa behaalden alle drie een toppositie in de opleidingscategorieën in de Keuzegids hbo 2021.

De opleidingen mogen zich nu topopleiding noemen. Dat blijkt uit de Keuzegids die vandaag is verschenen. Verpleegkunde van Hogeschool Viaa steekt met een score van 9,1 met kop en schouders boven de andere verpleegkunde-opleidingen uit en is voor de achtste keer op rij nummer één.

Vooral de docenten, de haalbaarheid en de inhoud van de opleiding scoren bovengemiddeld goed. Met een score van 8,0 gaat de Pabo aan top in de ranglijst van de Keuzegids. Studenten waarderen de voorbereiding die zij ervaren op hun loopbaan.

Wat volgens de Keuzegids opvalt over onze Pabo: “Deze Pabo scoort goed op haalbaarheid in het eerste jaar. Veel studenten hebben na vier jaar hun diploma ook daadwerkelijk op zak. Daarin scoren zij beter dan de gemiddelde Pabo.”

De score van 7,8 leverde ook de opleiding Social Work de titel topopleiding op. Slechts twee Social Work opleidingen in Nederland ontvingen dit predicaat in 2021. Volgens de Keuzegids scoort de opleiding goed op zowel de voorbereiding van de loopbaan als de haalbaarheid ervan.
De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 76 punten mogen zich topopleiding noemen.

Artikel delen: