Nieuw in Zwolle: Celloschool Rataklop - Foto: Bram van den Berg
Foto: Bram van den Berg

Nieuw in Zwolle: Celloschool Rataklop

Zwolle – Klassiek, pop, heavy metal, tango, musical:  overal kom je de cello tegen, met zijn herkenbare geluid. Daarom is de cello bij oud en jong zo populair. Voor wie het eens wil uitproberen, ook zonder eigen cello, zijn er de komende tijd allerlei mogelijkheden.

Op zondag 18 oktober wordt tijdens de Hello Cello Dag in Schouwburg Odeon een workshop ‘Mijn eerste celloles’ gegeven. Voor slechts 2,50 euro kunnen kinderen een cello aanraken en bespelen. Docenten zijn Rata Kloppenburg en Esther de Boer. Uiteraard moet er i.v.m. corona maatregelen wel op tijd gereserveerd worden en is het aantal kinderen dat kan meedoen beperkt.

Kinderen op de basisschool kunnen de komende weken kennismaken met de cello in hun eigen klas tijdens een gratis miniconcertje dat Rata Kloppenburg komt geven. Al zeven scholen hebben hiervoor ingetekend, er zijn nog een paar data beschikbaar.

Elke jonge of oude belangstellende kan bovendien een gratis proefles, op de leslocatie in de Koestraat, aanvragen. Serieuze volwassen cello liefhebbers kunnen zelfs gratis een instrument lenen voor een langere kennismaking.

Volwassen cellisten die al elders les hebben kunnen aansluiten bij het projectmatig werkende Cellissimo, ensemble voor volwassen amateurs. Uiteraard wordt ook hier in een speciale corona proof setting gewerkt.

Alle activiteiten worden georganiseerd door Celloschool Rataklop. De school is nieuw in Zwolle, maar de docent niet. De afgelopen jaren heeft Rata Kloppenburg in Den Haag, samen met Anne van Laar (ook uit Zwolle!) het  Strijkdomein, school voor viool, alt, cello en bas opgezet en uitgebouwd. Met zes docenten en ruim 200 leerlingen een begrip in Den Haag.

Uit heimwee naar Zwolle heeft ze besloten om nu hier het muzikale aanbod te verbreden. Wat haar celloschool bijzonder maakt, is dat er groepsonderwijs in combinatie met solo-lessen wordt aangeboden. En dat leerlingen, door de effectieve methode, al snel kunnen aansluiten bij bijvoorbeeld Jeugdorkest de Vuurvogel of het Britten Jeugd Strijkorkest. Meer informatie is te vinden op www.rataklop.nl.

Artikel delen: