Schansstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Schansstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, meeste tijd droog

Zwolle – Vrijdagochtend is het ongeveer 10 graden en er staat weinig wind. In het buitengebied van Zwolle kun je een mistbank tegenkomen. De zon is weer te zien boven de stad, na een grauwe donderdag met veel regen.

Vrijdag begint droog, met een afwisseling van zon en wolken. In de middag groeit de kans op een buitje. Maar dat stelt weinig voor vergeleken met de regen op donderdag. Ons weerstation in Stadshagen tapte ruim 12 millimeter af en Dieze-Centrum kwam op bijna 15 millimeter. Vrijdag is het overwegend droog. Overwegend, vanwege dat buitjeskansje in de middag. En omdat later op de avond een regengebied over de stad trekt.

De wind houdt zich zo rustig dat we hem bijna vergeten te vermelden: zwak tot matig, kracht 2 à 3 uit het zuidwesten.

Nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag dat regengebied gepasseerd is, ontstaan er heldere momenten. Maar er blijft ook aanvoer van wolken, waartussen nog steeds een bui kan zitten.

Zaterdag leeft de buiigheid in de loop van de ochtend op. In de middag moet je zelfs rekening houden met een fel exemplaar dat mogelijk gedonder laat horen. Samengevat: zaterdag overdag is het de meeste tijd droog, maar er is een gerede kans op een bui. De temperatuur is met maximaal 12 graden teleurstellend laag. De wind accentueert dat met kracht 3, draaiend van zuidwest naar west tot noordwest.

Zondag lijkt de beste dag van het weekend te worden. Weliswaar nog steeds aan de te frisse kant (13 graden), maar met een kleinere kans op een bui en wat minder wind. De zon krijgt ruimte om Zwolle op te fleuren.

Volgende week tekent zich nog geen duidelijke verbetering af op de weerkaarten. Lagedrukgebieden koersen in gezelschap van regenzones deze kant op.

Artikel delen: