Naam voor nieuw multifunctioneel sportcomplex in Zwolle onthuld - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Naam voor nieuw multifunctioneel sportcomplex in Zwolle onthuld

Zwolle – Zwolle krijgt er definitief een grote sportaccommodatie bij. Vlakbij het stadion van PEC Zwolle is woensdag oktober de nieuwe naam onthuld. Het multifunctionele complex gaat een mix van topsport, breedtesport en sportzorg bieden.

Bij de officiële aftrap van de bouw is de nieuwe naam onthuld. Wethouder Rene de Heer was hier namens de gemeente bij om de naam te onthullen. De werktitel SportXL verdwijnt daarmee definitief. Bij een ambitieuze, groeiende stad als Zwolle hoort ook een sportaccommodatie die ambities uitstraalt. Dat was het idee van de Zwolse initiatiefnemers en sportliefhebbers Mark van Buiten (Eurosafe Solutions), Marc Huitink (Dockpoint) en Gerrit Jansen (Jansen Vastgoed). In 2015 lanceerden deze ondernemers en fanatieke supporters van de stad Zwolle voor het eerst hun sportieve plannen.

Sport en horeca
Het sportcomplex huisvest straks een Regionaal Training Centrum voor sportverenigingen, opleidingen en toekomstige topsporters. Met elf squashbanen wordt het complex het regionale squashmiddelpunt met gelegenheid voor nationale kampioenschappen. Er komt ook een grote turnhal waar de landelijke top op Olympisch niveau kan trainen. Ook Landstede Sport & Bewegen en Centre for Sports & Education zullen er dagelijks te vinden zijn. Daarnaast krijgt het gebouw uitgebreide horecavoorzieningen.

Sportmedische begeleiding
De nieuwkomer op het Zwolse sportpodium wil verder gaan dan alleen het aanbieden van sportfaciliteiten. Sporters kunnen er ook sportmedische begeleiding krijgen zoals fysiotherapie, personal training, podotherapie, dieetadvies en coaching. Het komende jaar wordt dit verder ingevuld. Op deze manier wil het nieuwe sportcentrum een totaalconcept aanbieden en de verbinding tussen sportverenigingen en de sportzorg stimuleren.

Nog ruimte vrij
Met drie etages en een forse oppervlakte van 8.185 m² krijgen sportverenigingen en (sport)opleidingen veel ruimte. Het indoor en outdoor aanbod is gericht op iedere leeftijd en elk niveau. Er is nog plek voor clubs en sportmedische begeleiders. Het nieuwe sportcomplex verrijst aan de Boerendanserdijk 47, vlakbij PEC Zwolle’s MAC³PARK-stadion. De opening staat zomer 2021 op de agenda.

Hier kun je het filmpje van de onthulling van de nieuwe naam zien.

Artikel delen: