ANNO ontvangt financiële bijdrage van VSBfonds

ANNO ontvangt financiële bijdrage van VSBfonds

Zwolle – Zwolle heeft voor de inrichting van ANNO, het museum in de maak aan de Melkmarkt, een financiële bijdrage ontvangen. ANNO is het nieuwe stadsmuseum van Zwolle, maar het is meer dan alleen een museum.

ANNO is een plek waar Zwollenaren en andere bezoekers meemaken én mee maken. Meemaken staat voor beleven, kennismaken en je deel voelen van de Zwolse geschiedenis. Het mee maken bestaat uit onderzoek, dialoog en interactieve publiekspresentaties.

Stichting Allemaal Zwolle ontvangt voor de ontwikkeling van ANNO, het nieuwe stadsmuseum van Zwolle, opnieuw een landelijke financiële bijdrage. VSBFonds draagt 75.000 euro bij aan het project. Het nieuwe stadsmuseum opent naar verwachting eind 2021 haar deuren aan de Melkmarkt. Op dit moment zijn de initiatiefnemers van ANNO – stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle – druk bezig om de verschillende scenario’s voor de inrichting uit te werken in samenwerking met Perspekt Studio’s uit Haarlem.

ANNO is dankbaar voor deze financiële ondersteuning. Dit brengt de realisatie van het nieuwe museum voor Zwollenaren en bezoekers aan de stad weer een stapje dichterbij. Vincent Robijn, directeur van Allemaal Zwolle, is ook verheugd over het nieuws: “Na de eerdere toekenning door het Mondriaanfonds is dit opnieuw een hele mooie bevestiging dat we met ANNO een actueel en vernieuwend concept hebben ontwikkeld om het erfgoed van Zwolle door een breed publiek te laten meemaken en mee maken. Ik ben echt heel blij met deze waardering!”

Sta je nu al te popelen om meer van ANNO te zien? Dan kun je alvast een voorproefje komen nemen aan de Sassenstraat 11, waar de expositie Vrijheidsverhalen van Zwollenaren momenteel is mee te maken. Laat je eigen vrijheidsverhaal achter en bouw zo alvast mee aan het persoonlijke verhalenarchief van Zwolle.

Artikel delen: