Kleine Veerweg - Foto: Wouter Steenbergen
Kleine Veerweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag kans op pittige buien, zondag rustiger

Zwolle – Zaterdag maakt Zwolle kans op buien en mogelijk zit er een pittig type tussen. Zo eentje genereert niet alleen regen maar ook hagel. Onweer zit tevens in het arsenaal. De buien kunnen in de ochtend al verschijnen, maar zijn vanaf het middaguur het meest actief. De matige wind, kracht 3, uit richtingen rond west kan in een bui stevig uithalen.

De regen die zaterdag valt, is ook nog eens onaangenaam koud. De toch al niet hoge temperatuur van slechts 12 graden in de middag wordt tijdens buienactiviteit tijdelijk onder de 10 graden gedrukt. Is er nog iets positiefs te melden over het weer op zaterdag? Ja, de zon komt geregeld tevoorschijn tussen de wolken, ’s morgens waarschijnlijk het meest. En het zicht is buiten de buien om goed. In de avond zakt de buiigheid in, maar verdwijnt niet geheel.

Er is in de nacht van zaterdag op zondag een wisselende bewolking. De wind neemt af naar zwak en het koelt stevig af.

Zondagochtend is het rond 7 graden. Er zijn weer buien in aantocht. Ze komen uit het noordwesten tot noorden. Maar het zijn er minder dan op zaterdag en ze hebben er minder zin in. Het is veruit het grootste deel van de zondag droog in Zwolle. Rond het middaguur heb je de grootste kans dat je toch je paraplu op moet zetten. De wind is matig, kracht 3, uit west tot noordwest. Gaan we dit mooi weer noemen? Wel als je je kleedt op een maximumtemperatuur van 14 graden en je paraplu niet vergeet.

In de nacht naar maandag zijn er flinke opklaringen. Rond middernacht is aan de zuidoostelijke hemel de planeet Mars te zien. Momenteel staat hij naar astronomische maatstaven vrij dicht (62 miljoen kilometer) bij de aarde en is daardoor optimaal zichtbaar. Mars ziet er uit als een heldere ster die niet twinkelt en een oranje-achtige tint heeft. Gemakkelijk met het blote oog waarneembaar, als er geen wolken voor hangen tenminste.

In de nieuwe week lijkt er perspectief op geleidelijk minder nat weer. In de eerste helft van de week zijn de neerslagkansen nog wel groot. De temperatuur blijft met ongeveer 12 graden onder de maat voor deze fase van oktober.

Artikel delen: