Het weer: Steeds minder regen en meer zon - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Steeds minder regen en meer zon

Zwolle – De eerste dag van de herfstvakantie begint bewolkt, op deze maandag zal menigeen plannen hebben om er opuit te gaan. Helaas is er geen garantie dat het droog blijft aangezien er buien in de lucht hangen.

Dat Zwolle door de regenbuien gespaard blijft is vrij onwaarschijnlijk. Eén troost is wel dat de hoeveelheid regen wat er gaat vallen slechts een fractie is vergeleken bij wat er in het weekend viel. Toch is een paraplu of regenjas geen overbodige luxe om mee te nemen als je weg gaat. De wind komt uit het noordwesten en is matig van kracht. Met een maximumtemperatuur van 12 graden kun je dit een typische herfstdag noemen. De zon zal op op deze dag alles er aan doen om door de dikke bewolking heen te breken, dit zal verspreid over de dag een aantal keer te zien zijn. In de avond is de kans op een bui minimaal, maar in de nacht naar dinsdag kunnen wij opnieuw regen verwachten.

Dinsdag profiteren wij van het feit dat op maandag de meeste regen al is gevallen. Het wordt overwegend droog, ook zal de zon zal zich regelmatig laten zien. Warmer dan een graad of 13 zal het niet worden.

Voor woensdag staan er op dit moment geen buien op het programma. Wie een wandeling door de natuur wil maken kan dit op deze dag het beste doen. Kleed je wel warm aan, door de koude wind voelt het een stuk frisser aan dan de 13 graden die wij naar verwachting op de thermometer zullen zien. Normaal gesproken is het halverwege oktober iets zachter, het wordt gemiddeld zo´n 15 graden.

Of we de normale temperaturen voor de tijd van het jaar de komende dagen wel of niet gaan halen lees je hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: