Vacature voor de functie Stadsdichter van Zwolle

Vacature voor de functie Stadsdichter van Zwolle

Zwolle – De termijn van de huidige Zwolse stadsdichter Jeroen Kraakman loopt af op 28 januari 2021, Nationale Gedichtendag. Daarom wordt een nieuwe stadsdichter gezocht die de komende twee jaar via poëzie, eventueel begeleid met muziek, kleur geeft aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle.

Het moet iemand zijn die alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is. Dichters en dichter-zangers kunnen tot en met zondag 15 november solliciteren bij het Comité Zwolse Stadsdichter.

Dichters die belangstelling hebben voor de functie van stadsdichter wordt gevraagd om een schriftelijke motivatie, vergezeld van drie gedichten over Zwolle, in te sturen naar contact@zwollezien.nl.

Bij de selectie wordt op vier zaken gelet:

  • de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie
  • de betrokkenheid bij de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen
  • de visie van de kandidaat op de invulling van het Stadsdichterschap
  • de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger

Ook eerdere kandidaten, die toen niet stadsdichter werden, kunnen zich weer aanmelden.

Het Comité Zwolse Stadsdichter voert op dinsdagmiddag 8 december 2020 na een voorselectie gesprekken met de geselecteerde kandidaten. Indien nodig volgt nog een tweede gespreksronde.

De nieuwe stadsdichter wordt op 28 januari 2021 aan de stad gepresenteerd, bij welke gelegenheid tevens afscheid wordt genomen van Jeroen Kraakman als stadsdichter, met dank voor zijn bevlogen inzet.

Artikel delen: