Het weer: Rustig en koel herfstweer - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig en koel herfstweer

Zwolle – Dinsdag begint een periode met droog weer in de regio Zwolle. Ja, je leest het goed: droog weer. Het ziet ernaar uit dat regen ons tot en met het weekend niet zal bereiken. Alleen donderdag ligt nog een beetje dwars met een kleine kans op neerslag. Mocht er wat vallen, dan zal het weinig zijn.

Voluit zonnig wordt het niet dinsdag, want de bewolking blijft. Anders gezegd: de zon komt moeilijk door de wolkenlaag heen. De kans is groot dat het de komende dagen niet veel anders is. De middagtemperatuur valt met ongeveer 13 graden ook tegen. De wind draait van het zuidoosten naar het oosten maar heeft niet veel fut. Zwak tot matig, windkracht 2 tot 3. Tel je het bovenstaande bij elkaar op, dan trek je de conclusie dat dit rustig en koel herfstweer is.

Woensdag valt op dat de wind uit het noordoosten komt en sterker wordt, kracht 3 à 4. Na een nacht met een minimumtemperatuur van ongeveer 7 graden, hoeft het kwik overdag geen douw naar boven te verwachten. Rond 12 graden wordt het maximaal. De aanvoer van wolkenvelden uit het noordoosten is waarschijnlijk gegarandeerd.

Na woensdag komt de maximumtemperatuur in de buurt van 10 graden te liggen. Dat is duidelijk te koel voor half oktober.

Artikel delen: