Deelnemers Warme burendag
Deelnemers Warme burendag

50 tinten groen Assendorp scoort landelijk

Zwolle – Energietransitie gaat niet alleen over windparken op zee maar ook over tochtstrips en groene daken. De wijkgerichte aanpak van 50 tinten groen Assendorp trekt landelijke aandacht.

Door de energietransitie in de wijk handen en voeten te geven behaalde het bewonersinitiatief plek 66 op de Trouw Duurzame 100. Daarnaast is de stichting een van de vijftien klimaatmeesters in het klimaatakkoord-magazine Schoon.

De Trouw Duurzame 100 is een landelijke ranglijst van bewonersinitiatieven die in het oog springen omdat ze origineel en succesvol zijn in het behalen van klimaatdoelen. Vorig jaar stond 50 tinten groen Assendorp op plek 72. Vorige week werd de hele lijst gepresenteerd, met de stichting op plek 66. Op de eerste plaats staat dit jaar de jonge klimaatbeweging.

In het magazine Schoon staat de aanpak van 50 tinten groen als bewonersinitiatief tussen verhalen van koplopers in de kringlooplandbouw en batterij ontwikkeling, en grote landelijke spelers als Van Oord met windmolens op zee. Het magazine is op maandag 12 oktober, landelijk klimaatdag, aangeboden aan minister Wiebes van Economie en Klimaat met vijftien verhalen van opvallende klimaatprojecten.

De publicaties in Trouw Duurzame 100 en het magazine Schoon laten zien dat het goed mogelijk is om samen te werken met bewoners als het gaat om energietransitie. Kennelijk springt de wijkgerichte aanpak van 50 tinten groen Assendorp in het oog. De stichting laat zien dat energietransitie ook over tochtstrips en groene daken gaat, niet alleen over windturbines op zee.

Door dit verhaal kunnen overheden en bedrijven beseffen dat het harde werk dat de stichting samen met bewoners verricht ook écht nodig is en ondersteuning vraagt. Het helpt om een realistischer beeld krijgen van de energietransitie. Voor de bewoners van Assendorp is het goed om te weten dat hun werk gewaardeerd wordt.

Foto's 4
Simpel besparen
Simpel besparen
Simpel besparen
Simpel besparen
Simpel besparen
Simpel besparen
Artikel delen: