Avondje pop-rock in Popfront

Zwolle – Twee onvervalste popbands uit Popfront spelen vrijdag 10 oktober een thuiswedstrijd: Zinc en Clishay. Samen staan ze garant voor een goed gevulde, maar ook gevarieerde avond pop-rock in Popfront. De deuren gaan open om 19.30 uur, de entree is gratis.

De Zwolse band Zinc bestaat sinds 1996, toen frontman Roland de Jong muzikanten om zich heen verzamelde. De bezetting veranderde door de jaren heen regelmatig. Zinc is inmiddels vier studioalbums en een live-album verder, maar wat bleef was het herkenbare geluid. De band kan terugzien op veel geslaagde optredens in de regio en heeft zijn eigen stijl ontwikkeld, met elementen uit pop, rock, wave, funk, country, jazz en punk. Zinc schuwt het experiment niet, maar de songs staan wel steeds centraal. Zinc krijgt gezelschap van Clishay. Deze Zwolse formatie vormde zich in 2007. Het kwartet presenteerde zijn eerste nummers aan het publiek in 2008; onder meer tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel. Clishay maakt pure, melodieuze pop-rock met een vleugje soul, funk en jazz. De aanwezigheid van een saxofoon en de afwezigheid van gitaar geeft de band een heel eigen, onderscheidend geluid. Een geluid dat is verpakt in sterke popsongs die goed in het gehoor liggen, maar allesbehalve cliché zijn.

Clishay en Zinc zorgen samen voor een gevarieerde avond pop-rock, waarbij alle uithoeken van dat genre voorbij komen. Hun optreden in Popfront begint om 21.30 uur, maar het muziekcafé is al vanaf 19.30 uur open. De toegang is, zoals altijd, gratis. Popfront is te vinden aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle. www.popfront.nl

 

////////////////////////////////////////////////

 

Metal in Popfront met Chiraw en The Blackest Grey

Chiraw en The Blackest Grey gaat het publiek zaterdag 11 oktober verblijden met de aanbevolen maandelijkse hoeveelheid metaal bij Popfront. De deuren gaan open om 19.30 uur. De entree is, zoals altijd, gratis.

Chiraw bestaat pas sinds 2006, maar heeft de nodige capaciteiten in huis. Zo heeft de band de Aardschok Metal Bash 2006 gewonnen. Deze overwinning zegt genoeg over de kwaliteit van Chiraw: die is dik in orde. De heren maken metal met zware energieke beukende riffs overgoten met een sausje van industrial samples.

The Blackest Grey valt niet in een hokje te proppen. Door de jaren hebben heen hebben ze hun eigen stijl gecreëerd, die het beste valt te omschrijven als technische metalcore met op thrash leunende riffs. Dit alles weer gecombineerd met Zweeds aandoende melodielijnen en brute breaks.

Het eerste optreden begint om 21.30 uur, maar het muziekcafé is al vanaf 19.30 uur open. De toegang is, zoals altijd, gratis. Popfront is te vinden aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle. www.popfront.nl

 

Artikel delen:

Reageer