Geen treinen op bijna alle trajecten van en naar Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Geen treinen op bijna alle trajecten van en naar Zwolle

Zwolle – In de herfstvakantie wordt druk gewerkt aan het spoor. Op woensdag 14 t/m zondag 18 oktober voert ProRail werkzaamheden uit die onderdeel zijn van de spoorverdubbeling bij Zwolle. Na de werkzaamheden rijden de treinen over de twee nieuwe sporen die zijn aangelegd.

Daarnaast werkt ProRail tussen Zwolle en Meppel aan overwegvernieuwingen en wordt een stuk spoor vernieuwd. In Meppel wordt gewerkt aan spoor- en wisselvernieuwing ter hoogte en aan weerszijden van het station. Treinen rijden na de werkzaamheden over de twee nieuwe sporen die het afgelopen jaar zijn aangelegd.

Hierdoor is er van woensdag 14 t/m zondag 18 oktober geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Steenwijk, Zwolle en Hoogeveen (NS) en tussen Zwolle en Dalfsen (Blauwnet).

NS zet snelbussen in op de trajecten Zwolle – Steenwijk, Zwolle – Meppel en Zwolle – Hoogeveen.
Blauwnet zet bussen in op het traject Zwolle – Dalfsen. De NS en Blauwnet verwachten een extra reistijd op alle trajecten van een kwartier tot een half uur.

Op zaterdag 17 oktober vanaf 00.30 uur is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Raalte. Er worden bussen ingezet. De extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur, aldus Blauwnet.

Artikel delen: