CSV ’28 verslaat WZC royaal

Wapenveld – De ontmoeting tussen CSV ’28 en WZC was niet alleen de regelmatig weerkerende strijd tussen twee bekenden, maar kende deze middag bovendien een strijd tussen de beide trainers van de clubs, de broers Arnie en Bauke Pot.

Trainer Arnie Pot had een paar verrassingen voor broer Bauke in petto, door met een team aan te treden, dat in vergelijking met vorige week op niet minder dan vier plaatsen gewijzigd was. Wijzigingen, die positief uitpakten, want vanaf het eerste fluitsignaal was CSV heer en meester. Na 3 minuten kopte Jeroen Soppe een voorzet van Thomas Wieringa nog over het doel, maar een minuut later was het wél raak. Een fraaie pass van vleugelverdediger Berry van Leijen bereikte Mayken Stolte, en diens scherpe voorzet werd door Soppe doeltreffend afgerond (0-1). CSV ging door en scoorde na een kwartier opnieuw.

Een verre ingooi van Fikret Akin, die een goede eerste helft afwisselde met een wat mindere tweede, bereikte Patrick Speetjens, en diens doorgekopte bal kwam bij Thomas Wieringa. De watervlugge spits gaf een strakke voorzet, die Yavuz Özdemir in het Wapenvelder doel schoot (0-2). WZC trachtte daarna de bakens te verzetten, maar verder dan een gevaarlijke kopbal van spits Peter Kersting kwam het niet. CSV nam het heft weer in handen en kreeg kansen. Na een iets meer dan een half uur spelen werd met een lange bal de aanval van CSV weer aan het werk gezet. De bal kwam bij de vrijstaande Mayken Stolte, die eerst nog op de paal schoot, maar de terugspringende bal werd wel benut door Speetjens (0-3). WZC kwam daarna niet verder dan een goede doelpoging van Jeroen Steenge, die door Peter Smit onschadelijk werd gemaakt. Het slot was voor CSV, toen Speetjens in de laatste minuut op aangeven van Soppe, tegen de WZC-doelman schoot.

In de tweede helft leek het vierde doelpunt van CSV een kwestie van tijd. Mogelijkheden op een verdere uitbouw van de score deden zich wel voor, maar de spitsen hadden het vizier niet scherp staan. In een alles of niets poging ging WZC achter één op één ging spelen en hanteerde de lange (hoge) bal. Daar had de verdediging van CSV ’28 beslist geen goed antwoord op. Ook raakte de ploeg gaandeweg de greep op het middenveld kwijt en zo kon het gebeuren dat verdediger Tessemaker van WZC op links vrij mocht opkomen en na een misverstand in de verdediging, ook nog eens met een lobje over keeper Peter Smit de 1-3 kon scoren. CSV raakte daarna wat in de verdrukking, ging onrustiger spelen en dreigde de regie over de wedstrijd volledig te verliezen. Zeker, toen WZC 5 minuten voor tijd een strafschop kreeg toegewezen. Peter Smit voorkwam met een goede redding dat spits Erwin Fiks aan WZC nog meer hoop op een beter resultaat zou geven. De laatste minuten kreeg CSV nog meerdere kansen, maar een vierde doelpunt zat er deze middag niet in. Zo kon CSV ’28 toch wel als terechte winnaar het veld verlaten.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Berry van Leijen, Raymond Hooiveld, Jelle Schulting en Fikret Akin.

Midden: Pascal Frederiks, Mayken Stolte (59. Han Stolte) en Yavuz Özdemir.

Voor: Patrick Speetjens, Jeroen Soppe en Thomas Wieringa.     

John Balster

Artikel delen:

Reageer