Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, sluierbewolking en noordoostenwind

Zwolle – Woensdag is de zon mondjesmaat zichtbaar boven Zwolle. Uitgestrekte velden sluierbewolking drijven op grote hoogte deze kant op. De zonnestraling komt er half doorheen of blijft erachter verborgen. Een schrale troost in de schrale wind is dat je uit dit type wolken geen regen hoeft te verwachten.

De dag start koud. Een temperatuur van ongeveer 7 graden, die stijgt naar ongeveer 13 graden in de middag. De noordoostenwind is ‘s morgens zwak tot matig, kracht 2 tot 3, en trekt in de middag wat aan. Windkracht 4 wordt in het buitengebied mogelijk aangetikt. Dit maakt het onaangenamer buiten dan op dinsdag, toen er weinig wind was te bespeuren in de stad.

In de nacht van woensdag op donderdag blijft de aanvoer van sluierbewolking voortduren. Geen gunstige nacht om uitgebreid naar de sterren te staan kijken. Ook omdat de koude noordoostenwind nog zwak tot matig blijft staan.

Donderdag overdag verschijnen behalve velden hoge sluierbewolking ook wolken op geringere hoogte boven Zwolle. Daar valt geen regen uit. En volgens de laatste inzichten komt de zon tussen de wolken door. Een temperatuur van ongeveer 12 graden en een matige wind die nog even in de noordoosthoek blijft.

Vrijdag tot en met het weekend is de vraag hoe de verhouding tussen zon en bewolking gaat uitpakken. Het is wel overwegend droog. De wind verlaat de noordoosthoek voor het zuidwesten. Dat biedt begin volgende week uitzicht op een iets hogere temperatuur overdag.

Artikel delen: