VV Berkum komt net te kort

Zwolle – VV. Berkum heeft aan de ontmoeting met Excelsior ’31 één punt overgehouden. Op basis van de eerste helft mag dat terecht genoemd worden. Terugkijkend op de tweede hinken de Berkum
aanhangers op twee gedachten. Van dit Excelsior had ook gewonnen kunnen worden. Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel. Kansen waren er nauwelijks te noteren.

Het was de lange spits Jolf Stel die praktisch de eerste kans van de Rijssenaren tegen de touwen kopte in de 21ste minuut. De voorsprong werd op slag van rust vergroot toen Michels een hoekschop nam. Hij plaatste de bal zeer scherp voor, Stel en Brugge zaaiden dusdanig veel verwarring dat doelman Vos geen adequaat antwoord paraat had. Via een lichte beroering van Brugge en de grond belandde de bal in het doel. In de rust greep Berkum trainer Van Oostrum in. Hij wisselde tweemaal. Huisman voor Ndizeye, Bas Bouwhuis kwam binnen de lijnen voor Roelofs. ( verslag VV.Berkum )

Deze tactische omzetting had gelijk effect want binnen een minuut na de aftrap was het raak. Chris van der Meulen werd mooi vrij gespeeld door de ingevallen Bas Bouwhuis. De blonde spits legde de bal op de achterlijn scherp terug op de inlopende Randy van der Weide. Deze rondde bekwaam af. Diezelfde Van der Weide liet vijf minuten later zien uit welk hout hij gesneden. Het goede wel te verstaan. Op de rand van het strafschopgebied werd hij aangespeeld, draaide kort weg bij zijn bewaker Zwollo en kwam alleen voor doelman Fernandez Hesselink. Met buitenkant rechts tikte hij de bal onder hem door en bracht Berkum hiermee verdiend op gelijke hoogte. Excelsior reageerde door de verdediging te versterken. Berkum bleef aanvallen en kreeg diverse mogelijkheden op meer. De Rijssense doelman bokste een bijna zekere treffer nog zeer atletisch uit de rechterkruising. Het bracht de handen op elkaar maar niet de drie punten.

Scoreverloop
21. 0-1 Stel
41. 0-2 Brugge
47. 1-2 Van der Weide
53. 2-2 Van der Weide

Toeschouwers
800

Arbitrage
Dhr. A. van der Horn

Kaarten
Geel: Bas Bouwhuis, Georgie Huisman (Berkum)

Opstellingen
Berkum: Vos, Hiro, Zonnenberg, Mijnheer ©, De Roo, Roelofs (46. B. Bouwhuis), De Jong, M. van der
Meulen, Van der Weide, Chr. van der Meulen, Ndizeye (46. Huisman) 

Excelsior ’31: Fernandez Hesselink, Beltman, Zwollo, Brugge, Hoekstra (80. Ten Hove), Boksebeld
(63. Leferink), Stel, Michels (63. Van Pijkeren), Lamberink, Isa, Janssen ©

Artikel delen:
Reacties 2
  1. toch nog naar huis gegaan met een lekkere vleesschotel uit de loterij en de pijpen strak van de nodige potten bier. Vanmiddag ouderwets naar de eagles, kortom een goed gevuld weekendje.


    Maak melding

Reageer