Pannekoekendijk - Foto: Wouter Steenbergen
Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Gaten in de bewolking en nogal koel

Zwolle – Donderdag gaat ‘s morgens koud van start. Ongeveer 5 graden en dat is niet veel. Zwolle ziet donderdagochtend met een beetje geluk wel de zon, want we verwachten gaten in de wolkenvelden, die nog steeds worden aangevoerd vanuit het noordoosten.

Het blijft droog onder de wolkenvelden, zodat de plassen bij de bioscoop eindelijk kunnen opdrogen. De noordoostenwind is zwak tot matig, kracht 2 à 3. Dat is minder wind dan op woensdag, maar het had gezien de lage middagtemperatuur van slechts 12 graden nog iets minder gemogen. Vrijdag gaat dat wel gebeuren. De noordoostenwind is dan duidelijk ingedut. En de bewolking laat af en toe ruimte voor een zonnetje.

In de avond en nacht naar vrijdag vallen er ook al gaten in de bewolking. Als dat gebeurt kan het ‘s morgens vroeg stevig afgekoeld zijn, met misschien een graadje vorst aan de grond. Vrijdag overdag is het droog en aan de koele kant, maar dan met weinig wind. De maximumtemperatuur is ongeveer 12 graden, wat te koud is voor de tijd van het jaar.

In het weekend blijft het te koel en van de wolken raken we niet af. Zaterdag verloopt waarschijnlijk droog. Maar volgens de huidige berekeningen zou er zondag toch een spat regen kunnen vallen. De wind draait in het weekend naar westelijke richtingen.

In de loop van volgende week lijkt het zachter te worden. Maar de kans op wisselvalligheid neemt dan ook toe.

Artikel delen: