Paul Iske, oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen - Foto: TEDxStadkamer
Paul Iske, oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen
Foto: TEDxStadkamer

TEDxStadkamer over de kracht van het falen

Zwolle – De tweede editie van TEDxStadkamer vind plaats op 22 oktober. Dit jaar gebeurt dit voor een beperkte groep die fysiek in de Stadkamer aanwezig is, de overige mensen kunnen online via een livestream kijken. Daardoor kunnen zoveel mogelijk mensen zich laten inspireren door interessante sprekers.

Vier sprekers vertellen in persoonlijke verhalen over hun eigen ervaringen met het thema ‘The power of Failure’ (de kracht van falen). Paul Iske, hoogleraar in Maastricht en oprichter van het Instituut van Briljante Mislukkingen gaat deze TEDx online inleiden.

Jolien Dopmeijer heeft als expert studentenwelzijn een missie om van het leven voor studenten weer een mooie periode te maken. Zij put daarbij uit haar eigen ‘faalervaring’ om te bepleiten waarom het principe ‘Root to rise’ een belangrijke plek verdient in het onderwijs.

Robert Bridgeman neemt je openhartig mee in de talloze keren dat hij faalde. Volgens hem is falen een essentieel onderdeel voor een volwaardig leven. Hij legt de nadruk op de emotionele en mentale aspecten van het falen en laat zien hoe je passie en veerkracht kan gebruiken om faalmomenten te laten werken.

Na een leven vol razen, met een lat die mijlen hoog lag, koos Annemarie Stallinga bewust voor een ander pad. Het roer ging om. Dat was niet makkelijk, het voelde als falen. Er ontstond een leven waarin ook vertrouwen, intuïtie en kwetsbaarheid naar voren kwamen.

Broer Rasta Senang stond daarentegen bekend als ‘de grootste faler van Nederland’. In zijn talk laat hij zien hoe falen je sterker maakt en hoe je het leven kan leiden dat je verdient.

Moeten wij ons eigenlijk wel schamen voor ons falen? Falen is de gewoonste zaak van de wereld en toch praten we er niet graag over. Met deze TEDX livestream hoopt de organisatie falen bespreekbaar te maken. Ook thuis achter de computer.

De beroemde TED-talks zijn bekend. Deze editie van TEDX Stadkamer is mogelijk gemaakt door Windesheim, Gevenementen, Hemmink BV en Human Capital.

TEDx Stadkamer is via livestream bij te wonen op 22 oktober om 19.30 uur. Aanmelden kan via https://tedx.stadkamer.nl of via de website van Stadkamer.

Artikel delen: