Verdediging Rugby Club Zwolle staat als een huis

Zwolle – Op de regenachtige zondagmiddag heeft Rugby Club Zwolle de Groninger studenten afgetroefd met vier try’s één conversie en één penalty kick. Op sportpark de Marslanden werd het publiek getrakteerd op een fysieke pot rugby. Door de winst op deze directe concurrent kunnen de heren van coach Eddy Dekker zich focussen op de eerste drie plekken van de ranglijst. Rugby Club Zwolle – GSRC1 (25-0).

“Deze wedstrijd bepaald of we een middenmoter of een potentiële kampioen zijn!”. Hiermee zetten  captain Arjan Scheve zijn mannen op scherp. Het “Wie gaat er winnen?……. ZWOLLE!” was in hele de Pierik te horen.  De Kick-off was voor Zwolle. De bal werd gevangen door de Groninger studenten met de hete adem van de Zwolse voorwaartse in hun gezicht, de eerst tackel was gemaakt. Beide teams gingen fanatiek van start wat een voorbode was voor een pittige wedstrijd.  Martijn drukte de eerste try vlak naast de hoekvlag. De eerst punten waren binnen.  Het fanatisme leidde  tot slordig spel en onnodige overtredingen van de Zwollenaren. De scheidsrechter heeft veel penalty’s tegen Zwolle moeten geven.

Bij een penalty moet het overtredende team tien meter naar achteren en mag het andere team de bal lopend nemen, uit kicken en zelf ingooien of proberen tussen de palen door te schieten voor drie punten.  Scheidsrechter Andere Smit heeft in de eerst helft één keer de gele kaart tegen Zwolle getrokken wat een sin-bin (10 min. uit het veld) opleverde. Tot het fluitsignaal voor einde eerste helft konden de Groningers de man meer situatie niet uitbuiten. Tussenstand(17 – 0).

In de rust werden de heren van blauw-wit verzocht netjes te blijven spelen. “Die fouten zijn niet nodig.” Aldus de coach. De start van de twee helft begon met een big hit van voorwaarts Manus.  Het Zwolse spel werd er niet mooier op. Twee gele kaarten was het resultaat. Ook deze man meer situaties konden GSRC1 niet benutten. Waar Groningen een breake kon maken stond full-back Bart om te tackelen.  In de tweede helft werd de vierde try gedrukt zodat er ook een bonuswedstrijd punt werd gehaald.  Flanker Jeroen werd Man of the Match.

Volgende wedstrijd spelen de heren van Rugby Club Zwolle uit tegen RC Emmen.

Lijkt jou Rugby ook een mooie sport kom een keer meetrainen op Dinsdag of Donderdag om 19.30 op sportpark de Marslanden aan de Hyacintstraat. Een paar voetbalschoenen en een stevig shirt zijn voldoende.

Voor meer informatie www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Rugby
    Hey KIWI,

    we zien je graag een keer op de training!
    Elke dinsdag en donderdag vanaf half 8 op sportpark de Marslanden aan de Hyacintstraat.


    Maak melding

Reageer