Kalverstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kalverstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wolkenvelden en koel, zondag mogelijk een mini-buitje

Zwolle – Zaterdagochtend is het ongeveer 7 graden, als het ‘s nachts goed opklaart nog een paar graden kouder. Er scharrelen wolkenveldjes rond boven Zwolle, maar die hebben een begin en een eind. Zodat blauwe lucht en zon ook kunnen verschijnen.

De temperatuur in de middag wordt 12 graden. Een graadje meer als de zon wat extra tijd is gegund, zoals vrijdagmiddag gebeurde. De wind doet zaterdag zwakjes mee en komt uit veranderlijke richtingen. Totale droogheid kan op de eerste dag van het weekend niet worden gegarandeerd, want uit sommige wolkenveldjes kan per ongeluk een druppeltje vallen. Maar lang niet genoeg voor regenjas of paraplu.

In avond en nacht naar zondag verandert er weinig aan het weer, behalve de temperatuur. Die zakt naar ongeveer 7 graden. Bij langere nachtelijke opklaringen wordt het kouder.

Zondag heeft de zon het moeilijk. Een zwak front met dikkere bewolking trekt vanuit het noorden over de stad. Er kan vooral ’s morgens een klein buitje in zitten, waar de straten waarschijnlijk nauwelijks nat van worden. De wind kiest de westhoek, zondagmiddag draait hij iets richting noordwest. Kracht 2 tot 3, zwak tot matig. Meer dan 12 graden op de thermometer zit er niet in.

Na het weekend is het eerst nog rustig en koel. Vanaf dinsdag komen oceaanstoringen met regen en misschien een stevige bries richting Zwolle. Tegelijk kunnen we overdag hogere temperaturen tegemoetzien. De wind draait naar zuidelijke richtingen en het kwik klimt uit het dal: 15 graden in de middag of nog iets warmer.

Artikel delen: