Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV

Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV

Zwolle – Het was een flinke domper, de zaterdag voor het begin van het interlandweekend. PEC Zwolle zag rond het middaguur de uitwedstrijd met RKC Waalwijk vanwege een corona-uitbraak bij de Brabantse club in rook op gaan. Met het vrije interlandweekend in zicht betekende dat dus twintig dagen zonder competitievoetbal.

Tussendoor werd er gelukkig nog wel een oefenwedstrijd afgewerkt. FC Utrecht kwam op donderdag 8 oktober naar Zwolle. Beide ploegen troffen elkaar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook al in het MAC3PARK stadion. Destijds betrof het de eerste wedstrijd op het nieuwe gras. FC Utrecht won met 0-2 en leek ook dit oefentreffen aan het langste eind te trekken. Bij rust stond er namelijk een 1-3 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft knokten de Blauwvingers zich echter terug. Door goals van Marc-Olivier Doué en Mike van Duinen werd het nog 3-3. De mooiste goal van de middag was de eerste Zwolse treffer van Sai van Wermeskerken, die een afgeslagen hoekschop vanuit de tweede lijn in de bovenhoek schoot.

Transfermarkt
PSV kwam volop in de media op de slotdag van de transfermarkt. De Eindhovenaren verrasten vriend en vijand met de handtekening van Mario Götze. De transfer van de 28-jarige Duitser die in 2014 wereldkampioen werd met zijn land, maakte veel los in Nederland. Götze is bovendien de vijfde Eredivisie-speler ooit die scoorde in een WK-finale. De laatste speler die dat deed stond ook onder contract in Eindhoven, namelijk de Braziliaanse Ronaldo. Het toch al Duits getinte PSV nam op dezelfde dag ook nog eens Adrian Fein op huurbasis over van Bayern München. Daardoor staan er nu maar liefst zes Duitsers onder contract bij de tegenstander van PEC Zwolle, dat met Roger Schmidt ook al een oefenmeester uit de Bundesrepublik in dienst heeft. Overigens werd op de slotdag ook Marco van Ginkel van Chelsea op huurbasis teruggehaald naar de Lichtstad.

Historie
Het is alweer zes jaar geleden dat PEC Zwolle voor het laatst een zege boekte op PSV. In het jaar dat ook de KNVB Beker werd gewonnen eindigde het treffen in Zwolle in 3-1. Van de huidige Zwolleselectie scoorde Jesper Drost de 1-1, waarna Joost Broerse en Ben Rienstra op schitterende wijze de tweede en derde goal maakten. PSV bewaart zeker de afgelopen jaren goede herinneringen aan Zwolle. Ze won het al twee keer in blessuretijd én pakte het op de slotdag in 2016 de landstitel na puntverlies van Ajax in Doetinchem.

Arbitrage
PEC Zwolle – PSV staat zondag onder leiding van scheidsrechter Makkelie. Assistent-scheidsrechters zijn Diks en Steegstra, terwijl Dröge als vierde man fungeert. De VAR vanuit de Zeister bossen is Van den Kerkhof, die wordt bijgestaan door Janssen.

Volg PEC Zwolle – PSV
Het duel van zondagmiddag wordt vanwege de corona-maatregelen spijtig genoeg afgewerkt in een leeg MAC3PARK stadion. De wedstrijd is uiteraard wel rechtstreeks te zien via FOX Sports en te volgen via alle socials van de club zoals Instagram, Facebook en Twitter. De aftrap is om 16.45 uur.

Artikel delen: