SP stelt vragen over voortgang Hoge Laar

Zwolle –  De voortgang van de ontwikkeling van het Hoge Laar verloopt bijzonder langzaam. De fractie van de SP zal hierover vragen stellen aan het college. Na een bezoek aan sportverenining Ulu Spor bleek dat er al tijden niets is gebeurd, het contact met de gemeente moeizaam verloopt en er veel onduidelijkheid is. De SP wil de exacte stand van zaken van de wethouder weten.

SP-raadslid Emile Hoogterp: ‘voor het reces is er afgesproken dat de gemeente met Deltion in gesprek zou gaan over de voortgang van het Hoge Laar. Maar, het Deltion College is tot op heden nog niet gesignaleerd op het Hoge Laar. Ook het pand van CVS’28 staat al geruime tijd leeg. Dit leidt tot kraken, vandalisme en brandstichting. Zonde van zo’n mooie accomodatie en locatie!’ De SP wil van het college weten wat er met het Hoge Laar gaat gebeuren en hoe dit wordt gecommuniceerd met de betrokken verenigingen.

 

MONDELINGE VRAGEN 

De raad van de gemeente Zwolle in vergadering bijeen op maandag 6 oktober 2008; 

Onderwerp: Voortgang Hoge Laar 

Inleiding

Voor het reces werd afgesproken dat de gemeente met het Deltion in conclaaf zou gaan over de voortgang van het Hoge Laar. Het speelt echter al veel langer en toch gebeurt er volgens Ulu Spor al tijden niks. Contact met de gemeente gaat moeizaam. Voortgang is er niet. Duidelijkheid al helemaal niet. En ook zijn er nog geen mensen van het Deltion College gesignaleerd op het Hoge Laar. 

Daarnaast baart de accommodatie van CSV’28 zorgen bij Ulu Spor. Momenteel staat het al geruime tijd leeg, terwijl gas, water en licht er nog op zitten. Dit kan leiden tot kraken, vandalisme en brandstichting! Zonde van zo’n mooie accommodatie en locatie!


Dat brengt ons bij de volgende vragen:

 1. Klopt het dat de voortgang omtrent de situatie rond het Hoge Laar nagenoeg nihil is? Zo ja waarom is dat zo?
 2. Wat gaat er nu uiteindelijk gebeuren met het Hoge Laar, welke rol krijgen de verenigingen (die daar gevestigd zijn) hierin en hoe worden zij hiervan op de hoogte gesteld?
 3. Wat zijn exact de plannen voor de accommodatie van CSV’28?  

Met vriendelijke groet, 

Namens de SP-fractie;

Emile Hoogterp

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Da’s helaas vaak zo bij politieke partijen; ploffen hier wat neer en vervolgens zie je ze niet. Zelfs niet als een mede-raadslid een relevante vraag stelt. Het is maar goed dat ze daar landelijk ome Jan M. nog hebben lopen; veegde gister weer heerlijk de mantel aan met die dikkop van de VVD in P&W.


  Maak melding

 2. Tja ziggo ligt eruit he
  Ik heb thuis geen internet meer

  De antwoorden krijgen we vast nog per e-mail, maar kort komt het erop neer, dat het gebouw van CSV’28 door deltion gebruikt gaat worden, dat het bestemmingsplan nog niet gereed is en als er meer bekend is dat er contact gezocht gaat worden met de betrokken partijen.

  Snap alleen dhr. van boven’s vraag niet. Hij zat zelf toch ook bij die vergadering? Dus zo relevant was die vraag niet.


  Maak melding

 3. geschreven door Emile Hoogterp, op 9 oktober 2008 om 08:51

  Tja ziggo ligt eruit he
  Ik heb thuis geen internet meer

  Dus je bent nu daadwerkelijk slachtoffer van een kapitalistisch systeem? 😉 ;D


  Maak melding

Reageer