Händellaan - Foto: Wouter Steenbergen
Händellaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Nevelig of mistig begin, later zonnige perioden

Zwolle – Maandag gaat nevelig of mistig van start in de regio Zwolle. Het is ‘s morgens vroeg rond 6 graden, nogal kil dus. In de loop van de dag verdubbelt de temperatuur weliswaar naar 12 graden, maar dat is toch echt te koel voor deze tijd van het jaar.

Bewolking is weer in ruime mate voorradig boven de stad. Er zou in de ochtend een regendruppeltje uit kunnen vallen. In de loop van de dag breken de wolken en komt de zon steeds beter in beeld. De wind is maandagochtend zwak uit het zuidwesten en komt op gang in de middag. Een matige wind draaiend naar zuid tot zuidoost, kracht 3. Deze draaiing van de wind en sluierbewolking hoog in de lucht vormen de voortekenen van een naderend lagedrukgebied.

Het komt vanaf de Atlantische Oceaan en stuurt vanuit het zuidwesten kleinere storingen met regen en wind over onze omgeving. En tevens lucht van tropische oorsprong. Dat betekent dat het na dinsdag minder koud wordt, een temperatuur van 16 graden of hoger. Hoeveel hoger precies is op dit moment nog niet duidelijk. Hierover weten we meer in de volgende weerberichten op Weblog Zwolle.

De temperatuurstijging wordt voorafgegaan door regengebieden, waarvan de eerste dinsdagmiddag boven de stad arriveert en de tweede woensdag. Dan wordt het nat maar ook zachter in Zwolle.

Artikel delen: