Bloembollenactie voor bijen op het schoolplein

Bloembollenactie voor bijen op het schoolplein

Zwolle – Basisscholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. De veertig biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij.

Als het na een koude winter weer wat warmer wordt en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Daarom zijn bloembollen belangrijke planten in het vroege voorjaar.

Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken. Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom.

Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op jouw schoolplein bloeien? Dat kan door met je klas of groep mee te doen aan de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. Je ontvangt veertig biologische bloembollen (boerenkrokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) die je samen met de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken kunt poten. En dan is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Naast de bloembollen krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan bloembollen en bijen.

Scholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich tot 2 november opgeven voor deze bloembollenactie via streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl.

De bloembollenactie is een van de activiteiten onder de paraplu van Groene Loper Zwolle. Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door provincie Overijssel en gemeente Zwolle.

Artikel delen: