Digitale kaart wegwerkzaamheden Overijssel

Zwolle – Donderdag wordt in Zwolle het startsein gegeven voor een nieuwe digitale kaart, die in heel Overijssel wegwerkzaamheden inzichtelijk moet maken.

De afgelopen jaren is er een toenemende vraag ontstaan naar informatie over wegwerkzaamheden. Om aan die vraag tegemoet te komen hebben de provincie Overijssel, de gemeenten in West-Overijssel, het Rijk en de meldkamer Politie Regio IJsselland een digitale kaart ontwikkeld. Omdat deze kaart gekoppeld wordt aan die van Regio Twente, ontstaat er een digitale kaart die provinciedekkend is, een landelijke primeur.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Met de ondertekening van een convenant en een druk op de knop hebben 14 bestuurders uit West-Overijssel vandaag, tijdens de nationale filevrije dag, de digitale kaart wegwerkzaamheden gelanceerd. De nieuwe kaart geeft informatie over wegwerkzaamheden en omleidingen bij grote evenementen in West-Overijssel. De kaart is te raadplegen via de website bereikbaar.overijssel.nl en via de websites van de deelnemende partners. De kaart is gekoppeld aan die van Regio Twente. Hierdoor ontstaat er een Overijssel-breed overzicht van alle belangrijke wegwerkzaamheden van Rijk, provincie en gemeenten op één digitale kaart.

  Het doel van de digitale kaart is om de bereikbaarheid in Overijssel te verbeteren. De kaart is zowel van belang voor de weggebruikers als voor de wegbeheerders. Weggebruikers kunnen de kaart raadplegen voordat ze op reis gaan. Ze zijn dan beter voorbereid en kunnen desgewenst een alternatieve route kiezen. De wegbeheerders kunnen met behulp van de kaart hun wegwerkzaamheden nog beter op elkaar afstemmen.

  Aan de kaart is een email-service verbonden. Belangstellenden kunnen zich kosteloos aanmelden en ontvangen dan wekelijks per email een update met de belangrijkste wijzigingen van de kaart.

  De digitale kaart is een gezamenlijk initiatief van provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, meldkamer politie Regio IJsselland en de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.



  Maak melding

 2. Uitstekend initiatief maar waarom moet er bij dit soort “ingebruikstellingen” altijd zo’n comedy worden gemaakt? Bedoel, hier betreft het veertien bestuurders en nog een peut “toeters en bellen”…. allen bezoldigd?


  Maak melding

Reageer