Pizzabezorger krijgt acht maanden cel voor zware mishandeling - Foto: Rechtspraak
Foto: Rechtspraak

Pizzabezorger krijgt acht maanden cel voor zware mishandeling

Zwolle – Een 22-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden voor zware mishandeling tijdens Bevrijdingsdag 2019 in Zwolle.

Hij was als pizzabezorger met zijn scooter onderweg in de binnenstad. In een zijstraat van de Sassenstraat kreeg hij het aan de stok met enkele jongens die voor een café stonden. Er ontstond een schermutseling waarvan diverse mensen getuige waren. De pizzabezorger, die in het verleden aan kickboxen heeft gedaan, gaf een 25-jarige man met kracht een vuistslag in het gezicht.

Het slachtoffer kwam na de klap ten val en lag bewusteloos op straat. Met een ambulance is hij vervoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daar heeft hij een aantal weken op de intensive care gelegen, zo staat in het vonnis van de rechtbank in Zwolle te lezen.

Vervolgens is hij overgebracht naar een revalidatiecentrum. Door de vuistslag en daarna hard op straat vallen heeft het slachtoffer zeer zwaar lichamelijk letsel opgelopen waar hij voor de rest van zijn leven blijvende beperkingen door heeft, aldus de officier van justitie. Het slachtoffer kampt met taalbegripsproblemen, ernstige woordvindingsproblemen en kan slechts enkele woorden lezen en schijven. Bij de terechtzitting van 5 oktober kwam dit naar voren; het slachtoffer was niet in staat zijn eigen slachtofferverklaring voor te lezen.

Uit de slachtofferverklaring blijkt welke impact de mishandeling op zijn leven heeft. Hij geeft daarin aan dat hij door één klap zijn leven is kwijtgeraakt en nu volledig afhankelijk is van andere mensen. Het slachtoffer en zijn ouders vorderden hiervoor een schadevergoeding van bijna 740.000 euro. De rechtbank ging hierin niet mee en verwees het slachtoffer en zijn ouders naar de civiele rechter.

Artikel delen: