Internationaal Gitaarfestival Zwolle

Zwolle – Het Gitaarfestival viert zijn verjaardag met een multidisciplinaire productie uit eigen huis; I banned the colour green!

Van 1-9 november vindt voor de veertigste achtereenvolgende keer het Internationaal Gitaarfestival Zwolle plaats, met onder meer het Los Angeles Guitar Quartet, Hopkinson Smith, de Corsicaanse groep l’Alba en een eigen multidisciplinaire podiumproductie. Alle activiteiten vinden plaats in Zwolle; de concerten en de beurs in Theater Odeon , het concours in de Statenzaal van de bibliotheek, de masterclasses en het ensembleweekend in het ArtEZ Conservatorium. Om de 40e verjaardag te vieren is er de afgelopen twee jaar, door een groep componisten en beeldend kunstenaars, hard gewerkt aan de productie I banned the colour green!

De voorstelling vindt zijn oorsprong in de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, die werd gebruikt als inspiratiebron  voor Chiel Meijering’s compositie I banned the colour green!, geschreven in opdracht van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle. De compositie diende als startpunt voor een reeks waarin componisten en beeldend kunstenaars elkaar beurtelings inspireerden. In anderhalf jaar tijd is er zo een hoeveelheid materiaal ontstaan waaruit regisseur Christiaan Mooij een gebeuren gaat smeden dat u niet mag missen!

Aan de productie werken verder mee: het ASKO kamerkoor o.l.v. Jos Leussink, regisseur Christiaan Mooij en een groep instrumentalisten. Met de productie slaat het festival niet alleen een brug naar andere muziekdisciplines, maar ook naar de beeldende kunst.

Het volledige programma: zaterdag 1 / zondag 2 ensembleweekend voor amateurgitaristen; maandag 3 masterclasses,  lezing; dinsdag 4 masterclasses, 20:30 Los Angeles Guitar Quartet / Schouwburg Odeon; van der Reijdzaal; woensdag 5 masterclasses, 20:30 Hopkinson Smith (concert) / Schouwburg Odeon; Schuttezaal; donderdag 6 masterclasses; voorronde van het concours; vrijdag 7 masterclasses 12.15 finalistenconcert (finale van het concours) / Statenzaal Bibliotheek Zwolle, 15.00 gitaarbouwers – bladmuziek – uitgeversbeurs / Schouwburg Odeon, 20.30 Alba / Schouwburg Odeon; Schuttezaal; zondag 9 I banned the colour green! premiere / Schouwburg Odeon

Het volledige programma en achtergrondinformatie is ook te vinden op www.guitarfestivalzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer