Hanzeboog - Foto: Wouter Steenbergen
Hanzeboog
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst droog, later dikkere bewolking en regenachtig

Zwolle – Dinsdagochtend is het nog droog in Zwolle. Nog droog, want rond het middaguur wordt een neerslagzone verwacht boven de stad. Die komt uit het zuidwesten, is tot in de avond actief en zorgt voor regenachtige perioden.

De bewolking wordt ’s morgens dikker en de zon heeft niks meer in te brengen. De wind doet wel mee. Die is matig, toenemend van kracht 3 in de ochtend tot 4 in de middag. Eerst uit het zuidoosten, in de middag draaiend naar het zuiden tot zuidwesten. De temperatuur is ’s morgens vroeg ongeveer 6 graden en 12 graden in de middag. Daarmee is alles gezegd over het weer op dinsdag. We gaan snel over naar de woensdag.

De wind op woensdag is een opvallende factor. En de temperatuur. De wind neemt in de loop van de dag toe naar windkracht 5, ook wel ‘vrij krachtig’ genoemd. Zo’n stevige wind gaat bladeren van de bomen trekken. De windrichting is zuid tot zuidwest.

Woensdag begint met veel bewolking en regenbuien, gevolgd door opklaringen in de middag en genoemde wind. De temperatuur gaat flink in de lift: van 12 graden in de ochtend naar 18 graden in de middag. Laten we concluderen dat de wind in elk geval niet koud is.

De nacht van woensdag op donderdag verloopt zacht. Donderdag overdag loopt het kwik op naar 17 graden. Er is een neerslaggebied in de buurt, maar het is nog even de vraag hoeveel of hoe weinig dat voor gaat stellen in de regio Zwolle. De wind houdt zich een heel stuk rustiger dan op woensdag.

Artikel delen: