Reigerstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Reigerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ’s Morgens regen, toenemende wind en stijgende temperatuur in de middag

Zwolle – Woensdag is een winddag. Op de vroege morgen valt het nog mee in Zwolle. Er staat dan een matig briesje, kracht 3, uit zuidoost tot zuid. Dat is goed te doen op de fiets. Maar in de loop van de ochtend neemt de wind toe naar kracht 4, en in de middag naar 5 uit het zuidwesten. De meeste wind aan het eind van de middag en in de avond.

Daarbovenop moet rekening worden gehouden met windvlagen tot zo’n 50 kilometer per uur. Het weer heeft nog meer herfstvermaak in de aanbieding: een grijs pakket bewolking waaruit in de ochtend regen valt, soms kan het stevig doorplenzen. De regen stopt in de eerste helft van de middag en de bewolking maakt plaats voor zonnige momenten. Met de wind wordt zachte lucht uit zuidelijke regionen aangevoerd. De temperatuur loopt op naar maar liefst 18 graden.

Wind en regen worden veroorzaakt door een lagedrukgebiedje dat woensdag langs de kust trekt naar het noordoosten. In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en kan nog een bui boven de stad verschijnen. De zuidwestenwind is present met kracht 3. Het koelt af naar een minimum van ongeveer 12 graden, een temperatuur die Zwolle de afgelopen tijd overdag had als maximum.

Donderdag laat de zon zich zien tussen de wolken door. Een bui is mogelijk, vooral in de middag. De wind heeft er weer zin in met kracht 3 à 4. Het kwik stijgt in de middag naar 17 graden.

Vrijdag en in het weekend is de kans op neerslag niet groot. De zuidwestenwind komt tot kracht 3 en de middagtemperatuur bereikt ongeveer 15 graden. Dat is iets zachter dan normaal voor deze fase van oktober.

Artikel delen: