Praubstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en wind

Zwolle – Donderdag mazzelt Zwolle tussen twee regengebieden door. Eentje boven de Noordzee en eentje boven Duitsland. Toch is een eenzaam buitje hier niet geheel uit te sluiten, maar dat levert hoogstens wat gedruppel op.

De zon heeft ruimte tussen de wolken, die er flink de sokken in hebben. Omdat er op hoogte nog een krachtige wind staat. Op de grond waait het ook, uit het zuidwesten met windkracht 3 tot 4, minder wind dan woensdagavond. In de loop van donderdagmiddag neemt de wind verder af. De temperatuur is dan ongeveer 16 graden, een beetje minder zacht dan de beide weerstations van Weblog Zwolle woensdagavond noteerden: ruim 19 graden. Ook het regionale KNMI-weerstation Heino kwam een paar tienden boven de 19 graden.

In de nacht van donderdag op vrijdag gaat de wind liggen. Het klaart breed op. Onder een vaak heldere hemel zakt het kwik naar ongeveer 9 graden.

Vrijdag zitten we nog steeds tussen genoemde twee neerslagzones in. Overdag blijft het in de regio Zwolle droog. In de avond en nacht is er een wat grotere kans op nattigheid, want het regengebiedje boven de Noordzee komt dan wel deze kant op. Maar het oogt niet actief in onze omgeving. De wind is overwegend matig, kracht 3, uit het zuidwesten.

Het weekend leek aanvankelijk vrijwel droog te verlopen. Een overwegend droge zaterdag zit er nog wel in, maar zondag trekt een front over met regen. Volgens de huidige inzichten gebeurt dat in de ochtend. De zuidwestenwind is op beide dagen nadrukkelijk aanwezig: kracht 4. Een maximumtemperatuur rond 15 graden.

Artikel delen: