Kleuters bezoeken ‘oefenziekenhuis’ van Landstede

Zwolle – Hoe verschoon je een baby, hoe rijdt en zit een rolstoel en waar zit je hart?  De kleuters van groep 2 van de Prof. Dr. K. Schilderschool ontdekten het vorige week in het skillslab van de opleiding Verpleegkunde bij Landstede aan de Fuchsiastraat. Het bezoek aan het ‘oefenziekenhuis’ was onderdeel van het lesprogramma van de basisschool dat als thema ‘Ziekenhuis’ had.

Een uur lang konden de kleuters ervaren en beleven wat er allemaal in een ziekenhuis gebeurt. Ze leerden bijvoorbeeld temperatuur opmeten met een oorthermometer en hoe je met een stethoscoop iemands hart kan beluisteren. Ook probeerden ze de ziekenhuisbedden uit. Verder zochten de leerlingen in het skillslab – middels een zoekpapier – naar allerlei hulpmiddelen en voorwerpen die met ziek zijn te maken hebben. De kleuters droegen een uniformjasje, net als de echte verpleegkundigen. Ze waren enthousiast over wat ze allemaal hadden geleerd en meegemaakt.

Wie ‘ live’ wil kennismaken met de opleiding Verpleegkunde kan langskomen op de Studiebeurs Zwolle op woensdag 29 en donderdag 30 oktober in de Zwolse IJsselhallen (www.studiebeurszwolle.nl) of op het Landstede Open op vrijdag 12 en zaterdag 13 december aanstaande. Check voor de tijden, locaties en meer info over de opleiding www.landstede.nl .

Artikel delen:

Reageer