Wethouder Ed Anker opent bouwlocatie
Wethouder Ed Anker opent bouwlocatie

Woningbouw op locatie voormalige brandweerkazerne gestart

Zwolle – De bouw op de locatie van de voormalige brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade in Zwolle is officieel gestart door wethouder Ed Anker. De ‘Brandweerkazerne’ is een project van deltaWonen en is een van de laatste projecten van de versnellingsactie vanuit de gemeente Zwolle.

De versnellingsactie van de gemeente Zwolle is bedoeld om op korte termijn meer betaalbare (huur)woningen te creëren in de binnenstad van Zwolle. De locatie van de voormalige Brandweerkazerne is een van de laatste projecten van deze versnellingsactie.

Ed Anker, wethouder van onder andere Wonen is tevreden over de samenwerking met deltaWonen: “Ik ben blij voor iedereen die op zoek is naar een huis in Zwolle dat er op deze plek nieuwe woningen komen. De bouw is nu gestart en kan ik niet wachten tot hier straks de eerste bewoners naar toe verhuizen”.

Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen: “De ‘Brandweerkazerne’ is weer een prachtig voorbeeld van een inclusieve samenleving, waar koop en (sociale) huur bij elkaar komen. We kijken uit naar een mooi resultaat.”

Ook Mark Broekhuijsen, Strategisch ontwikkelaar van Nijhuis Bouw, benadrukt de samenwerking met deltaWonen en de gemeente Zwolle: “Mooi om te zien hoe Zwolle zich blijft ontwikkelen. We zijn erg blij met de samenwerking voor dit project.”

DeltaWonen ontwikkelt dertig appartementen en zes eengezinswoningen. De appartementen en woningen komen op de voormalige brandweerlocatie aan de Harm Smeengekade. Nijhuis Bouw gaat het project uitvoeren, evenals vier koopwoningen. Het project is ontworpen door Moke Architecten.

Foto's 2
Artist impression woningen locatie 'Brandweerkazerne'
Artist impression woningen locatie 'Brandweerkazerne'
Artikel delen: