Commedia Dell’Arte

Zwolle – Verteltheater De Verhalenboot start met een nieuwe serie onder de noemer Vaktaal. Een bevlogen professional vertelt op brillante wijze over haar of zijn vak. Een serie van vier op de tweede maandag van de maand, met een hoogleraar theaterwetenschappen (13 oktober a.s.), een NRC-correspondente (10 november a.s.) een bioloog-botanicus (08 december a.s.) en een goochelaar (12 januari ’09)

Rob Erenstein

Op maandag 13 oktober om 20.15 uur houdt Prof.Dr. Rob Erenstein een verhandeling over het fascinerende Italiaanse typentoneel, de commedia dell’arte;  met zijn maskers, dans, muziek en pantomime. Erenstein is een begenadigd verteller die in staat is zijn luisteraars te laten ervaren hoe het er in het Italië van de zestiende en zeventiende eeuw aan toe ging.

Tot zijn pensionering in 2004 was Erenstein hoogleraar Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is hoofdredacteur van Een Theatergeschiedenis der Nederlanden: hèt standaardwerk over het Nederlandse theater. Ook schreef hij ‘De geschiedenis van de commedia dell’arte’. Hij doceert nog steeds aan de Toneelacademie in Maastricht. €.11,00. 

Reserveren: www.deverhalenboot.nl of 038 – 4 239 659 (12.00-13.00)  

De Verhalenboot ligt in de Thorbeckegracht in Zwolle, naast het pannenkoekschip. Adres: Pletterstraat 20, 8011 VG  Zwolle

Artikel delen:

Reageer