Grote Voort - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Voort
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op ochtendmist, daarna zonnige perioden en mild

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op mist. Die trekt geleidelijk op tot laaghangende bewolking, een proces dat zich in de loop van de morgen voltrekt. De laaghangende bewolking zal op zijn beurt ook verdwijnen, maar het kan even duren tot ook de toppen van de gebouwen aan de Grote Voort vrij zijn.

Naar verwachting is dat tegen de middag volbracht en komt de zon in beeld. De dag start met 10 graden, in de middag wordt het onder een afwisseling van zon en wolken ongeveer 17 graden. De wind is zwak tot matig, kracht 2 à 3 uit het zuidwesten. Dat is niet veel wind. En bij die vrij hoge temperatuur plus een zonnetje kun je ‘s middags genieten van een mild weertype in Zwolle. Je zou bijna vergeten dat storingen op de loer liggen.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kun je dat merken wanneer een enkel buitje over de stad trekt. Zaterdag overdag wordt het 15 graden en is het droog, dat ene spatje uit de wolken niet meegerekend. Er is vrij veel bewolking op zaterdag en de zon zit daar vaak achter te mokken. De wind trekt aan naar kracht 4. Ondanks dat is het de beste dag van het weekend.

Zondag stevent een neerslaggebied af op Zwolle. Dat gaat regenachtig weer brengen, volgens de huidige timing vooral zondagmiddag. De wind komt in de nacht van zaterdag op zondag al stevig op toeren en zondag overdag blijft dat zo. Een herfstdag dus, met een temperatuur van ongeveer 15 graden.

Na het weekend zijn er zonnige perioden en is het meest droog. De middagtemperatuur ligt rond 13 graden. Woensdag is er kans op regen.

Artikel delen: