Landstede-cursus verrijkt het dagelijks leven

Zwolle – Uw Nederlandse taal verbeteren, met de computer leren omgaan, gezonder leven, uitkomen met je inkomen of er bijhoren in de buurt… wie een actiever leven wil – thuis of in de eigen omgeving – kan bij Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen terecht. Bij de cursus ‘Actief zijn! Thuis en in de buurt’ kunt u kiezen uit een aantal dingen die u wilt leren. Bovendien kunt u op elk moment met de cursus beginnen.

Wie niet of weinig met de computer kan omgaan, leert tijdens de cursus ‘Actief zijn! Thuis en in de buurt’ hoe deze te gebruiken. U leert informatie zoeken op internet, e-mailen en brieven schrijven in Word. En wilt u ook graag wat beter uw papieren op orde krijgen, begrijpen wat u leest, zelf een brief kunnen schrijven en formulieren kunnen invullen? Ook dat leert u tijdens de cursus.

Goede voornemens als gezonder eten en sporten… u heeft ze vast ook. In de cursus leert u hoe u ze kunt realiseren. En heeft u vaak een stukje maand over aan het einde van uw geld? In de cursus ‘Uitkomen met je inkomen’ leert ubudgetteren en uw uitgaven beter plannen. Ook wordt met de andere deelnemers gekeken naar manieren om geld te besparen.

Weet u wat er allemaal te doen is in uw buurt? Weet u waar u hulp kunt krijgen of waar hulp nodig is? In elke buurt zijn altijd veel dingen te doen waar mensen bij nodig zijn. Het is belangrijk dat er mensen zijn die tijd en energie in een buurt willen stoppen om zo het leven in de buurt goed te houden. We onderzoeken hoe u dat zou kunnen doen.

De cursus is bedoeld voor mensen die als vooropleiding het basisonderwijs tot en met maximaal een aantal jaren vervolgonderwijs hebben gevolgd. Cursisten moeten kunnen lezen en schrijven. De cursus duurt maximaal 30 weken (niet in de schoolvakanties) en vindt elke dinsdag van 13.00 tot 15.30 uur plaats aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle. Sommige cursisten doen daarnaast een dagdeel per week vrijwilligerswerk of club- en buurthuiswerk. Starten kan gedurende het hele jaar. De gemeente Zwolle neemt de cursuskosten voor haar rekening.  

Wie zich aanmeldt, krijgt een intakegesprek. Samen met de docent wordt een plan gemaakt waarin staat  wat de cursist wil verbeteren, hoe hij of zij dat gaat doen en in hoeveel lessen.

Wilt u meer weten over deze cursus of u aanmelden, neem dan contact op met Els Oltvoort van Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen, Fuchsiastraat 1, 8013 ZC Zwolle, tel. 088-850 81 00.

Artikel delen:

Reageer