GGD organiseert zwemfeest voor Diezerpoort

Zwolle – Het GGD Regio IJssel-Vecht programma Samen Gezond laat weer van zich horen. Zaterdag 11 oktober wordt voor de Zwolse wijk Diezerpoort een zwemfeest voor jongeren tot 16 jaar en hun ouders gehouden. Het zwemfeest is een initiatief van Brede School Het Wonderwoud, SportService Zwolle, Travers en GGD Regio IJssel-Vecht en vindt plaats in het Aa-bad in Zwolle.

Er zijn verschillende programma’s, waaronder babyzwemmen, peuterzwemmen en zwemles voor kinderen zonder zwemdiploma. Daarnaast is er voor de kinderen uit Diezerpoort met een zwemdiploma (vanaf zes jaar) onder andere snorkelen, aquajoggen, vrij zwemmen, waterbasketbal, synchroonzwemmen en discozwemmen. Het zwemfeest begint om 12.45 uur en duurt tot 15.15 uur. Op zaterdag 1 november wordt als afsluiting van De Gezonde Week in de wijk Holtenbroek in Zwolle, ook een zelfde soort zwemfestijn georganiseerd vanaf 13.15 uur. Dat is in die wijk voor het eerst.

Met het programmaSamen Gezond willen de samenwerkende partijen in opdracht van de gemeente Zwolle overgewicht bij kinderen voorkomen, onder andere door advies en voorlichting over leefstijl en het stimuleren van meer bewegen en sport. Voor meer informatie, kijk op www.samengezond.nu.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer