Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Herfstweer met in de nacht een stevige wind en zondag regen

Zwolle – Het weekend voltrekt zich in Zwolle onder veel bewolking. Zaterdag komt de zon er af en toe tussendoor, maar veel heeft het niet te betekenen. Het wolkenpakket is te dik, doordat een zwak front vanuit het westen overtrekt. Uit de bewolking valt hoogstens een kort spetterbuitje.

De wind wordt zaterdag gestaag sterker. Hij komt uit het zuiden tot zuidwesten en zet er in de avond nog een tandje bij. Dat gaat door in de nacht naar zondag. Het wordt een onrustige nacht met de meeste wind in de vroege uren van zondag. In cijfers uitgedrukt: zaterdag overdag een windkracht 3 tot 4, in de avond en nacht toenemend naar 4 tot 5, een matige tot vrij krachtige wind. De temperatuur is zaterdagochtend ongeveer 12 graden, in de middag is het 15 graden.

Zondagochtend vroeg waait het stevig en komt het volgende front over. Dit is wel actief met behoorlijk wat regen, die deels buiig van karakter is. De meeste regen in de ochtend, er wordt ongeveer 5 liter per vierkante meter berekend voor de regio Zwolle. In de middag zijn er droge perioden, maar een bui kan over de stad trekken. De wind is zondagmorgen nog onrustig, maar bindt geleidelijk in. ‘s Morgens vroeg is er kans op windkracht 5, daarna afnemend naar 4 tot 3 in de middag en avond. De middagtemperatuur ligt bij 14 graden, maar ‘s morgens in de regen is het kouder.

Maandag en dinsdag is de maximumtemperatuur ongeveer 12 graden en dat is aan de koude kant. Ook vanwege een doorstaande zuidwestenwind. De aanvoer van wolken gaat op rolletjes, waardoor de zon vaak het nakijken heeft. Droog weer is het wel. Vanaf woensdag wordt de kans op regen groot en is er kans op nog meer herfstwind.

Artikel delen: