Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Zwolle – Het zijn drukke tijden voor PEC Zwolle. Na ruim twee weken niet gevoetbald te hebben voor de competitie (tussendoor werd er nog wel geoefend tegen FC Utrecht) is het treffen met Willem II het derde duel in zes dagen tijd. De wedstrijd van zaterdag 20.00 uur is de ontmoeting tussen de nummers 10 en 12.

Zondag werd er thuis tegen PSV gevoetbald. Het duel tegen de titelkandidaat uit Eindhoven ging met 0-3 verloren. Hoewel de stand anders doet vermoeden, kreeg PEC Zwolle met name voor rust goede kansen. Bij 0-2 miste Jesper Drost een enorme mogelijkheid en Reza Ghoochannejhad faalde niet veel later vanaf elf meter. Het effectievere PSV kon zo toch betrekkelijk eenvoudig de punten meenemen uit Zwolle. Drie dagen later werd er een punt behaald in Waalwijk. Eliano Reijnders maakte in dat duel zijn eerste doelpunt in de Zwolse hoofdmacht, maar genoeg voor de overwinning bleek dat niet. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg langszij. Toch vindt PEC Zwolle zich na een degelijke competitiestart terug op de tiende plek en dat is positief gezien het programma dat de Blauwvingers voor de kiezen kregen. Immers, naast PSV werd er ook al tegen AZ en Feyenoord gespeeld.

Willem II beleefde vorig seizoen het ene na het andere hoogtepunt en nadat de competitie werd afgebroken hadden de Tilburgers pardoes een ticket voor Europees voetbal in handen. Na een succesvolle zege tegen het Luxemburgse Niedercorn bleken de Rangers uit Glasgow in de volgende ronde een maatje te groot (0-4). De competitiestart was ronduit wisselvallig met nederlagen tegen sc Heerenveen, Feyenoord en FC Twente, een zege op Heracles Almelo en een gelijkspel in en tegen Emmen. Wel kampte de ploeg van Adrie Koster met een blessuregolf. Zo kon de oefenmeester in het meest recente duel tegen FC Twente geen beroep doen op de licht geblesseerden Jordens Peters en Pol Llonch. Driess Saddiki viel ook nog eens uit en datzelfde gold voor Leeroy Owusu. Daartegenover stond dat Che Nunnely, toch één van de smaakmakers vorig seizoen, weer op de bank zat en mogelijk snel zijn rentree gaat maken. Bij PEC Zwolle lijkt de ziekenboeg juist weer wat leeg te stromen. Pelle Clement en Rico Strieder maakten woensdag hun eerste minuten van het seizoen, alleen Thomas Lam, die in Waalwijk bovendien nog een schorsing uitzat, kampt nog met een kwetsuur. Mocht Zwolle zaterdag thuis zegevieren dan is dat voor het eerst sinds 19 maart 2016. Toen werd het 4-1 en scoorden Dirk Marcellis, Queensy Menig, Lars Veldwijk en Stef Nijland de doelpunten. Daarna werd er drie keer verloren met respectievelijk 0-1, 2-3 en 1-3 en eenmaal gelijkgespeeld (0-0).

Arbitrage
PEC Zwolle – Willem II staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Assistent-scheidsrechters zijn Freek Vandeursen en Dyon Fikkert. Official is Jesse Rozendal. In Zeist is Alex Bos de VAR. Naast hem AVAR Charl Schaap.

Volg PEC Zwolle – Willem II
Het duel van zaterdag wordt vanwege de corona-maatregelen spijtig genoeg afgewerkt in een leeg MAC3PARK stadion. De wedstrijd is uiteraard wel rechtstreeks te zien via FOX Sports en te volgen via alle socials van de club zoals Twitter, Instagram en Facebook. De aftrap is om 20.00 uur.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: