Stadhouderlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Stadhouderlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Geregeld zon en tot de avond droog

Zwolle – Maandagochtend vroeg is het ongeveer 10 graden en droog in Zwolle. Droog blijft het tot de avond, met een beetje geluk, en ook de zon komt geregeld tevoorschijn tussen de wolkenpartijen.

In de avond leeft vanuit westen de buienactiviteit op, maar de regenhoeveelheid stelt waarschijnlijk toch weinig voor in deze regio. De temperatuur stijgt overdag een beetje: een maximum van 13 graden. De wind is met kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten nadrukkelijk aanwezig. In de avond iets afnemende wind, windstil wordt het ’s nachts zeker niet in de stad.

Zwolle gaat een wisselvallig weekje tegemoet. Als wij zeggen dat het weer wordt bepaald door de resten van een orkaan, dan weet je het wel. Deze draagt de naam Epsilon. Orkaanwind blijft ons bespaard maar neerslag niet. Epsilon dirigeert regengebieden deze kant op.

Dinsdag is het overdag nog overwegend droog. In de nacht klaart het op en daalt het kwik flink: naar ongeveer 8 graden op de thermometer, een koude start dinsdagochtend. Er zijn zonnige perioden, maar in de loop van de dag wordt de bewolking dikker. Epsilon is ten zuiden van IJsland aangekomen en stuurt in de avond en nacht naar woensdag een eerste regenzone over ons heen. En er komt een stevige wind te staan uit zuidwest tot zuid.

Woensdag tot en met vrijdag is het dagelijks nat. De maximumtemperatuur is ongeveer 12 graden, tegen het einde van de week iets milder. Maar dan wordt ook de meeste regen verwacht. Daarover lees je de komende dagen meer in het weerbericht hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: