Dimence nieuwe naam voor GGZ in Overijssel

Zwolle – Vanaf 9 oktober werken drie organisaties voor geestelijke gezondheidszorg in Overijssel onder een nieuwe gezamenlijke naam: Dimence. Hiermee verdwijnen de namen Adhesie GGZ, RIAGGz over de IJssel (RIAGG IJsselland en RIAGG Zwolle) en Zwolse Poort. Door de fusie tussen deze instellingen is één van de grotere aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Nederland ontstaan.

Op 9 oktober wordt het nieuwe beeldmerk onthuld. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wil de organisatie beginnen met een eerste positieve handeling. Daarom overhandigt Dimence na de onthulling een cheque aan het Fonds Psychische Gezondheid. Dit fonds zet zich in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving. Bovendien is het Fonds kartrekker van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid op 10 oktober. Thema van die dag is dit jaar dwangstoornissen, deze worden nog niet zo lang (h)erkend als ziekte. Op 10 oktober wordt jaarlijks wereldwijd aandacht besteed aan psychische problemen.

Dimence ontstond per 1 juni jl door de juridische fusie. Op basis van gelijkwaardigheid gaan de fusiepartners vanaf 9 oktober gezamenlijk verder als één organisatie, met een nieuwe naam: Dimence.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. “Daarom overhandigt Dimence na de onthulling een cheque aan het Fonds Psychische Gezondheid”
  -> bijzonder…
  Moeten ze zelf niet draaien op gemeenschapsgeld???


  Maak melding

 2. Uit welke pot komt dat geld?
  Wat zegt U?
  Gaat mij niks aan?
  Dan zal ik het u vertellen, dat is geld waar de doelgroep recht op heeft, maar in een potje opgeslagen wordt voor bijzondere dagen, zoals een fusie feestje.
  U geeft? Nee u neemt!  Maak melding

Reageer