Margriet Boersma, fractielid CDA Zwolle - Foto: CDA
Margriet Boersma, fractielid CDA Zwolle
Foto: CDA

CDA Zwolle vraagt opnieuw om verbod op lachgas

Zwolle – Begin dit jaar heeft het CDA al gepleit voor een verbod op lachgas. De motie die opriep tot dit verbod werd op dat moment aangehouden. Er wordt een wetsvoorstel gemaakt voor de Tweede Kamer waarin gepleit wordt om een landelijk verbod.

Dit wetsvoorstel is echter nog niet in een eerste versie aangeboden aan de Tweede Kamer. De kans is groot dat het definitieve voorstel pas door de nieuwe regering wordt behandeld, aldus het CDA. De huidige situatie heeft het CDA doen besluiten om de motie opnieuw in te dienen.

Raadslid Margriet Boersma: “Juist nu alle activiteiten voor jongeren worden beperkt is de kans op samenscholing in parken en stadscentra enorm groot. Daarbij komt dat er na 20.00 uur geen alcohol meer genuttigd mag worden in de openbare ruimtes. Dit maakt het voor jongeren, maar ook voor volwassenen, nog aantrekkelijker om lachgas te gaan gebruiken.”

Het CDA wil daarom juist dat het college nu een verbod op het gebruik van lachgas invoert. Uit onderzoeken is al eerder gebleken dat het gebruik van lachgas enorme gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, daarbij neemt ook het aantal verkeersincidenten als gevolg van het gebruik van lachgas enorm toe. Het CDA dient de motie voor een verbod op lachgas in tijdens de besluitvormende raadsvergadering van maandag 26 oktober.

Artikel delen: