Nieuwstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Beetje zon, toenemende bewolking, ’s avonds regen en wind

Zwolle – Dinsdag hebben kleine en grote wolken de overhand boven Zwolle. De zon krijgt af en toe ruimte, vooral in de ochtend. Na het middaguur verschijnt vanuit het zuidwesten steeds meer bewolking. Deze hoort bij een eerste regengebied dat ex-orkaan Epsilon vanaf de oceaan naar ons toe slingert.

Regen valt vanaf het begin van de avond in Zwolle. Voor het zover is, is het vrijwel droog, al trekt ’s morgens vroeg mogelijk toch een enkel buitje over de stad. Aan het eind van de middag wordt de neerslagkans steeds groter. Het kwik in de Zwolse thermometers wijst een ochtendminimum van ongeveer 8 graden aan, in de middag is het maximum ongeveer 13 graden. De wind komt uit het zuidwesten met kracht 3 tot 4, in de avond draait hij tijdelijk naar het zuiden en trekt aan naar kracht 4 tot 5. Dat is een stevige wind.

In het begin van de nacht naar woensdag is er een behoorlijke kans dat een bui verschijnt boven de stad. Later in de nacht is het tijdelijk droog. De wind is dan ook rustiger geworden.

Woensdag is de kans op een droge periode in de ochtend het grootst. Vanaf het middaguur wordt het nat in de stad. Volgens de huidige berekeningen zou woensdag 5 tot 10 liter water per vierkante meter kunnen vallen in de stad, met dank aan Epsilon. Die zorgt ook voor een grotendeels bewolkte dag. De temperatuur komt niet hoger dan 12 graden.

Van woensdag tot en met vrijdag valt er dagelijks regen. Het meeste hemelwater wordt donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag verwacht in de Zwolse regenmeters. Overdag zou het wel eens mee kunnen vallen met de nattigheid.

Vrijdag en zaterdag komt de middagtemperatuur omhoog richting 16 graden. En volgens de huidige inzichten zou het zaterdag droog kunnen blijven, voordat zondag een nieuw regengebied arriveert.

Artikel delen: