Kasper Herrewijn nieuwe voorzitter van Oranje Zwart - Foto: Korfbalvereniging Oranje Zwart
Foto: Korfbalvereniging Oranje Zwart

Kasper Herrewijn nieuwe voorzitter van Oranje Zwart

Zwolle – Eigenlijk was het geen verrassing meer dat Kasper Herrewijn vrijdag werd benoemd tot voorzitter van de Zwolse korfbalvereniging. Herrewijn loopt al enkele jaren mee in het bestuur. In de afgelopen jaren heeft hij samen met andere Oranje Zwarters het korfbal én de vereniging weer op de kaart gezet. Het voorzitterschap is voor hem een mooie volgende stap.

Leidinggeven aan een groep mensen is Herrewijn niet vreemd. Na de opleiding European Master of Facility Management aan de University of Greenwich deed hij dat binnen verschillende organisaties. Ook een vrijwilligersorganisatie is bekend terrein voor hem. Ruim 20 jaar nam hij een kijkje in de keuken van verschillende (voetbal)verenigingen, alle met hun eigen identiteit en ambitie.

Herrewijn: “Ik ben de sport korfbal en de vereniging steeds meer gaan waarderen. De saamhorigheid, waarbij het niet alleen om winnen en verliezen gaat, spreekt mij erg aan. Samen met mijn gezin haal ik naast de sport ook veel plezier uit de ontmoeting met andere leden en ouders. De krachtige mix van sport en “verenigen” binnen een club met zo’n rijke historie geeft een mooie basis om op voort te bouwen.”

Het nieuwe bestuur van Oranje Zwart bestaat uit maar liefst 8 bestuursleden en vertegenwoordigt een mooie doorsnede van de vereniging. Hendrik Koopmans draagt na 25 jaar als penningmeester het stokje over aan Jeroen van Oosten. En ook Stefan van der Worp en Aniek Steenbergen geven nieuw elan aan het bestuur.

Herrewijn vervolgt: ‘In een dynamische omgeving is focus nodig om vooruitgang te boeken. Oranje Zwart leeft op en draait om het vele werk van vrijwilligers, en daar ben ik trots op. Aan mij de taak om samen met het bestuur de juiste koers te bepalen.’

De ambitie van de vereniging voor 2021 wordt daartoe gevat in een verenigingsplan met de volgende glasheldere doelstellingen:

  • Zorgen dat er met plezier kan worden gekorfbald bij Oranje Zwart.
  • Zorgen dat inwoners van Zwolle weten van het bestaan van Oranje Zwart.
  • Zorgen dat leden en ouders zich kunnen binden aan en elkaar kunnen ontmoeten bij Oranje Zwart.
  • Voorwaarden creëren voor Stichting Sportpark Marslanden, Sportservice Zwolle, omliggende basisscholen en organisaties voor een aantrekkelijke samenwerking met Oranje Zwart.
  • Participeren in maatschappelijke projecten door Oranje Zwart.

Herrewijn besluit: “Samen bepaal je het succes en borg je de continuïteit; ik heb er zin in!”

Artikel delen: