Obrechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst opklaringen, vanaf de middag opkomende buien

Zwolle – Woensdagochtend zijn er opklaringen. Geniet ervan, voor zover dat lukt bij een begintemperatuur van 9 graden en een matige wind, kracht 3, uit het zuidwesten. Opklaringen worden woensdag namelijk schaars in Zwolle. De bewolking neemt toe en de kans op buien eveneens.

In de loop van de ochtend kan al een buitje over de stad trekken. In de loop van de middag en vooral in de avond worden meer en actievere buien verwacht hier. De zuidwestenwind trekt ‘s middags aan naar een dikke kracht 4. De temperatuur komt niet hoger dan ongeveer 11 graden. Dit is herfstweer met buiige regen en een vlagerige wind. In de avond en nacht gaat dit feest nog een tijdje door.

Nadat donderdagochtend vroeg een laatste buitje is gepasseerd, is er een korte adempauze in het herfstweer. We profiteren ’s morgens tijdelijk van wat hogedrukinvloed boven onze omgeving. Dat levert een koele naar droge ochtend met zonnige perioden op. Bewolking is echter alweer in aantocht; die kun je in de middag vanuit het zuidwesten zien aankomen. Donderdagavond begint het daaruit te regenen. En de zuidwestenwind trekt weer aan.

Met die wind wordt zachtere lucht aangevoerd, wat vrijdag en vooral zaterdag merkbaar zal zijn. Vrijdag krijgt het kwik een impuls omhoog richting 16 graden, zaterdag lijkt 18 graden haalbaar te zijn. De eerste dag van het weekend belooft tevens droog te verlopen, in combinatie met een flinke portie zon. Nu maar hopen dat die verwachting standhoudt.

Artikel delen: