Museum de Fundatie - Foto: Wouter Steenbergen
Museum de Fundatie
Foto: Wouter Steenbergen

Kickstart Cultuurfonds geeft 20.000 euro aan Museum de Fundatie

Zwolle – Goed nieuws voor 41 musea in Nederland. Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen – heeft bekendgemaakt ruim 1,4 miljoen euro aan 41 musea te doneren. Onder hen zijn Museum Helmond (44.407 euro), Museum de Fundatie (20.000 euro), Museum Joure (51.980 euro) en Natura Docet Wonderryck Twente (19.470 euro).

Musea konden een aanvraag indienen om hun museum coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. Hoewel de maatregelen rondom het coronavirus grote consequenties hebben voor de culturele sector, en dus ook voor de projecten die Kickstart Cultuurfonds ondersteunt, wil het fonds zich hard maken voor de ondersteuning van de sector.

20.000 euro voor Museum de Fundatie
Om de nieuwe tentoonstelling – met onder andere werk van Turner, Rauch, Canova, Van Gogh en Mondriaan – optimaal te kunnen tonen en te kunnen blijven voldoen aan de door het RIVM opgestelde richtlijnen, moet Museum de Fundatie nieuwe aanpassingen doen. Deze aanpassingen zijn gericht op de veiligheid van bezoekers en op het bereiken van meer publiek dan Museum de Fundatie nu – met inachtneming van de nieuwe maatregelen – bereikt.

Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie: “Museum de Fundatie is op een goede manier toegankelijk gemaakt in de anderhalvemeter-systematiek. Met deze bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds kunnen we nog een paar kostbare verfijningen aanbrengen die het bijna perfect maken.”

Inmiddels zijn de twaalf toekenningsrondes van het Kickstart Cultuurfonds allemaal voltooid en bekendgemaakt. Op www.kickstartcultuurfonds.nl zijn alle toekenningen terug te vinden. Er kan niet meer worden aangevraagd.

Over Kickstart Cultuurfonds
Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte – en tijdelijke – Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.

Artikel delen: