Wiepke van Erp Taalman Kip nieuwe bestuurder Woningstichting SWZ - Foto: Woningstichting SWZ
Foto: Woningstichting SWZ

Wiepke van Erp Taalman Kip nieuwe bestuurder Woningstichting SWZ

Zwolle – Wiepke van Erp Taalman Kip is per 1 februari 2021 de nieuwe directeur-bestuurder van SWZ. Zij volgt Monique Boeijen op die 1 juli 2020 vertrok en Freerk Wind die nu de functie als directeur-bestuurder a.i. vervult.

Wiepke heeft brede ervaring met volkshuisvestelijke vraagstukken en is op dit moment bestuurder bij woningcorporatie Woonpalet in Zeewolde. Ook brengt zij ondernemerservaring mee. Zij kijkt ernaar uit om zich als directeur-bestuurder in te zetten bij SWZ. “Ik ben blij en dankbaar dat ik mij in zo’n dynamische stad als Zwolle kan inzetten voor huurders”.

Wiepke verwacht in een stedelijke omgeving diverse uitdagingen. “Er is veel vraag naar nieuwe betaalbare huurwoningen. Tegelijkertijd willen we ons huidige bezit verduurzamen. En natuurlijk is het voor huurders ook belangrijk om fijn te wonen, zich thuis te voelen in hun wijk. Vooral in deze tijd. Als woningcorporatie kunnen we hier – in samenwerking met anderen – écht iets in betekenen. Er is genoeg werk aan de winkel. Ik heb zin om me, samen met collega’s, relaties en andere betrokken, hiervoor in te zetten”.

Een innoverende, ervaren bestuurder
De raad van commissarissen is blij met de benoeming van Wiepke van Erp Taalman Kip per 1 februari 2021. “Met haar innovatieve kracht, kennis van de volkshuisvesting en bestuurservaring kan SWZ – samen met de collega-corporaties – een belangrijke bijdrage leveren aan een goed woonklimaat in Zwolle. Belangrijke opgaven zijn groei van de stad, de energietransitie en de samenwerking met de gemeente, het sociaal domein en de zorg.” Tot het aantreden van Wiepke blijft Freerk Wind directeur-bestuurder a.i. bij SWZ.

Artikel delen: