Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ’s Morgens zonnige perioden, in de middag en avond regen

Zwolle – Donderdag is de vraag niet of er regen in de Stadsgracht gaat vallen, maar wanneer. Antwoord: vanaf de tweede helft van de middag. Tot die tijd laten de wolken ruimte voor zonneschijn in het water. Wie heel vroeg de trossen losgooit, heeft ook nog kans op een eenzaam buitje, maar de rest van de ochtend is het droog met wat zon.

Later op de morgen komt vanuit het zuidwesten sluierbewolking over de regio Zwolle schuiven. Dit is de voorzijde van de bewolkingszone die in de middag en avond voor nattigheid gaat zorgen in de stad. Het is ook de voorzijde van warmere lucht die onze kant op wordt gestuwd. Donderdag is daar nog weinig van te merken, vrijdag en in het weekend wel.

Donderdag is de zuidwestenwind matig, kracht 3 à 4 uit het zuidwesten, in de avond tijdens het hoogtepunt van de regen tijdelijk afnemend en naar het zuiden draaiend. Het kwik is ’s morgens vroeg gezakt naar 8 graden, in de middag wordt dat ongeveer 13 graden.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er zowel natte als droge perioden. Een wolkendek onttrekt de avondhemel waarschijnlijk geheel aan het zicht. Dat is jammer, want de maan en de planeet Mars zouden een mooi schouwspel vormen. Ze staan donderdagavond dicht bij elkaar aan de hemel.

Vrijdag lijkt een zonloze dag te worden. Onder een grijs wolkendek is het droog, op een paar momenten met lichte regen of motregen na. Met een stevige zuidwestenwind wordt zachte lucht hierheen getransporteerd. Een maximum vrijdagmiddag rond 15 graden wordt berekend voor Zwolle.

In het weekend zit 16 graden of nog iets meer in de weerkaarten. Op zaterdag is het bij die lenteachtige temperatuur droog weer en staat er waarschijnlijk een zonnetje boven de stad.

Artikel delen: