Waardering voor training ‘Managers Jeugdzorg’

Zwolle – De internationale training ‘Managers in de Jeugdzorg’ van Windesheim wordt hoog gewaardeerd door deelnemers, projectpartners en een onafhankelijk deskundige. Dit is bekend gemaakt op een slotconferentie in Budapest, georganiseerd door FICE, een internationale vereniging van organisaties die zich bezighoudt met jeugdzorg. Windesheim heeft de training ontwikkeld met enkele buitenlandse universiteiten om het niveau van het management in de zorg in Centraal en Oost-Europa te verbeteren.  

De afgelopen twee jaar hebben 128 managers in de jeugdzorg uit Hongarije, Bulgarije, Roemenië en Estland in verschillende landen deze driedaagse training gevolgd. Daarin passeerden onderwerpen de revue als strategisch en risicomanagement, projectmanagement, teambuilding, leiderschapsstijlen en kwaliteitsmanagement. 

Waardering

De externe evaluator, drs. Jannie Roemeling, noemde de training “succes en waardevol, voor zowel deelnemers als projectpartners”. De internationale deelnemers waarderen de training vanwege de inhoud en de praktische toepasbaarheid. Tien maanden na het volgen van de training passen de managers het geleerde nog steeds toe in de dagelijkse praktijk van hun werk. De projectpartners zoals de universiteiten uit Sofia (Bulgarije), Cluj (Roemenië) en Budapest (Hongarije) willen de training nu ook in hun onderwijsaanbod gaan opnemen.  

Projectleiding

In opdracht van FICE Nederland, had Windesheim de rol van projectleider bij de ontwikkeling van de training ‘Managers in de Jeugdzorg’. Onderdelen daarvan komen uit de verschillende opleidingen die Windesheim aanbiedt aan professionals uit bedrijfsleven, overheid en non-profitorganisaties in Zwolle. Zo hebben de Voortgezette opleiding Management Gezondheidszorg, de post-HBO opleiding Management voor het Middenkader en de eenjarige Hoger Managementopleiding model gestaan voor de training. 

Doel

De training ‘Managers in de Jeugdzorg’ is tot stand gekomen met hulp van ‘Leonardo da Vinci’, het Europese subsidieprogramma voor beroepsonderwijs. Doel daarvan is het kennisniveau van Centraal en Oost-Europese managers in de gezondheidszorg te verbeteren. Veel zorginstellingen werken daar nog steeds, zoals ze dit deden tijdens het communisme, terwijl de vrije markt heel andere eisen aan ze stelt. Door hierop in te spelen met bijvoorbeeld een training, als ‘Managers in de Jeugdzorg’ wordt het niveau van de zorg verbeterd.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Tja geld naar de ZORG
  Maar zeg het maar hoeveel, waarheen:
  – jeugdzorg
  – verzorgingstehuizen
  – psychiatische instellingen waar ze vorige week meer handen aan het bed wilden
  – ziekenhuizen, 2 ziekenhuizen moesten afdelingen sluiten
  – verslavingszorg

  Benieuwd naar het voorstel/de voorstellen die in de 2e Kamer gaan worden behandeld.


  Maak melding

Reageer